Tensiunile din Golf: FBI face anchetă privind incidentul care a dus la ruperea legăturilor din Qatar și șase țări arabe

Tensiunile din Golf: FBI face anchetă privind incidentul care a dus la ruperea legăturilor din Qatar și șase țări arabe

FBI și forțe din alte două țări desfășoară o anchetă privind investigarea presupusului incident cibernetic de la agenţia oficială de presă din Qatar, care a generat tensiune între ţările din regiunea Golfului, anunță agenția Reuters.

Autoritățile de la Doha sunt cele care au cerut sprijin american, oficialii FBI urmând a lucra direct cu Ministerul de Interne din Qatar la culegerea probelor.

Momentan nu sunt informații despre soarta agenţiei de ştiri, ultima activitate care se regăseşte pe pagina de Facebook şi pe Twitter face referire la anunţul oficial prin care se admite publicarea unor informaţii false de către o “entitate necunoscută” folosind canalele agenţiei. Mai mult, faptul că site-ul agenţiei este inaccesibil la nivel global poate confirma că activitatea QNA este suspendat, scrie global-def.com.

Qatarul este în mijlocul unui mare scandal după ce șase țare arabe au anunțat că rup relațiile cu Doha acuzând că este un stat care sponsorizează terorismul. (Detalii AICI)

Ultima oră
17:25 - Florin Cîţu, întrebat ce măsuri concrete a luat Guvernul în faţa valului 4 al pandemiei: Am ieșit din valurile anterioare mult mai bine decât celelalte ţări. Și acum vom lua cele mai bune soluţii (VIDEO)
17:20 - Bulgaria, în zona portocalie din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19. Autoritățile înăspresc măsurile sanitare. La ce trebuie să fie atenți turiștii
16:59 - De ce nu pot participa decât maxim 500 de persoane la un protest? Raed Arafat: Nu poţi să controlezi situaţia acolo sau să impui măsuri de sănătate publică (VIDEO)
16:44 - Raed Arafat, precizări cu privire la o posibilă carantină națională, în contextul valului patru al pandemiei (VIDEO)
16:40 - Spania: Aproape 2.300 de persoane, testate pozitiv cu coronavirus după ce au participat la festivalurile de muzică din Catalonia
16:29 - Cod portocaliu de grindină și vijelii în aproape toată România. Director ANM: Vântul va sufla cu până la 100 km/h (VIDEO)
16:12 - Încă un incident feroviar pe Magistrala 800 București – Constanța: Unul dintre vagoanele unui tren privat de marfă a deraiat. Care sunt cauzele
15:59 - Noi detalii despre cazul tânărului aflat pe trotineta electrică, spulberat după o șicanare în trafic cu un motociclist. Procurorii au explicat cum s-au desfășurat faptele
15:34 - Florin Cîțu, atac la Cătălin Drulă: „La ministerul Transporturilor ar fi trebuit să iau bani, nu să dau, dacă e după execuția bugetară”
15:27 - Vremea severă închide parcurile Lumea Copiilor și Orășelul Copiilor, din Bucureşti!