Teodor Meleșcanu vrea să îi țină lecții dictatorul nord-coreean Kim Jong-un: Ministerul de Externe lansează un apel către autoritățile din Phenian

Teodor Meleșcanu vrea să îi țină lecții dictatorul nord-coreean Kim Jong-un: Ministerul de Externe lansează un apel către autoritățile din Phenian

Coreea de Nord a lansat miercuri o rachetă balistice în Marea Japoniei. Aceasta reprezintă o nouă provocare făcută de regimul de la Phenian la adresa Statelor Unite și a aliaților americanilor din Pacific.

Ministerul de Externe Român a găsit de cuviință în acest context să transmită un apel către Coreea de Nord pentru a cere respectarea normelor internaționale.

"Lansarea de către Republica Populară Democrată Coreeană a unei noi rachete balistice de rază medie încalcă rezoluţiile în vigoare ale Consiliului de Securitate al ONU. Aceste acțiuni repetate reprezintă amenințări majore la adresa păcii și securității internaționale.

Ministerul român al Afacerilor Externe reiterează apelul către autorităţile de la Pyongyang de a respecta pe deplin normele internaționale în vigoare și de a se abține de la orice acțiuni care ar putea destabiliza securitatea din Peninsula Coreeană și la nivel global", a transmis Ministerul Afacerilor Externe.

Acum, rămâne de văzut în ce măsura dictatorul nord-coreean Kim Jong-un se va lăsa intimidat sau impresionat de apelul ministerului condus de Teodor Meleșcanu și va ține cont de apelul românilor și va opri acțiunile provocatoare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
09:00 - Cristian Tudor Popescu, despre războiul provocat de Vladimir Putin: Rusia nu se va opri. Vom trăi niște ani de acum înainte, cu război lângă noi
08:34 - Brigada Rutieră anunță un weekend cu restricții de trafic rutier în București, cu ocazia desfășurării mai multor evenimente
08:06 - Andrei Muraru, ambasadorul României în SUA: Prezența militară aliată și americană trebuie să fie mult mai robustă în România
00:09 - De ce propaganda rusă chiar poate să funcționeze în Mariupol. Marin Gherman: Mulți nu au văzut lumina zilei cu săptămânile. Au ieșit din subsoluri și au văzut un oraș distrus. Sunt rupți de civilizație (VIDEO)
23:58 - Biserica Ortodoxă a Ucrainei anunţă ruperea de Patriarhia Rusă
23:44 - Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz: „Am avut mai multe discuții telefonice cu Putin și voi continua să discut cu el”
23:23 - Marin Gherman: Trebuie să ieșim din iluzia că Rusia își respectă angajamentele. Rusia vrea să distrugă Ucraina, deci pacea nu e posibilă. Ucrainenii vor victoria și spun „dacă tot murim, să murim pentru ceva” (VIDEO)
23:13 - Succes românesc la Cannes: Regizorul Alexandru Belc, premiat pentru regia filmului „Metronom”, în secțiunea Un Certain Regard
22:35 - Suedia și Finlanda nu reușesc să convingă Turcia să accepte aderarea lor la NATO. Negocierile, în impas
22:24 - Dan Petrescu, episod neștiut cu Gică Popescu din anul în care naționala a ajuns în sferturile Campionatului Mondial: „Eram disperați să ne vadă gagicile!” (VIDEO)