Titus Corlățean: Românii din Ungaria, tratați mai rău decât maghiarii din România

Titus Corlățean: Românii din Ungaria, tratați mai rău decât maghiarii din România
Ministrul de Externe, Titus Corlățean, a declarat, miercuri, că românii din Ungaria sunt tratați mult mai prost, în comparație cu atitudinea autorităților de la București față de maghiarii din România,...

Ministrul de Externe, Titus Corlățean, a declarat, miercuri, că românii din Ungaria sunt tratați mult mai prost, în comparație cu atitudinea autorităților de la București față de maghiarii din România, arată Adevărul.

Ungaria îi tratează pe românii de-acolo diferit de modul în care România a tratat și îi tratează pe cetățenii români de etnie maghiară din țara noastră, și diferit într-un sens negativ„, a spus Corlățean.

Acesta a adăugat că Budapesta mai mult a mimat procesul de sprijin acordat etnicilor români din Ungaria.

Sunt lucruri care țin de educația în limba maternă, pași modești, care se soldează zi de zi cu o continuitate a procesului de asimilare a românilor din Ungaria, cu un sprijin insuficient, uneori mimat, din partea guvernelor de la Budapesta pentru identitatea culturală, pentru presa de limba română din Ungaria, pentru respectarea dreptului la libertatea religioasă cu adevărat și sprijin pentru Biserica Ortodoxă Română din Ungaria„, a încheiat ministrul.