Toți curierii din Beijing vor fi testați în interval de o săptămână. Orașul cu 20 de milioane de locuitori e sub un nou regim de restricții, după focarul de COVID-19 dintr-o piață locală

Toți curierii din Beijing vor fi testați în interval de o săptămână. Orașul cu 20 de milioane de locuitori e sub un nou regim de restricții, după focarul de COVID-19 dintr-o piață locală
foto: Pixabay

Oficialii din Beijing, capitala Chinei, desfășoară teste pentru coronavirus, astfel încât să depisteze eventuale urme de SARS-CoV-2 la curierii de produse, dar și la cei care livrează mâncare, într-un efort de a preveni noi focare de COVID-19, anunță media sprijinită de stat, sâmbătă, potrivit Reuters.

Orașul cu 20 de milioane de locuitori e sub un nou regim de restricții, după focarul de COVID-19 dintr-o piață locală

Municipalitatea a extins campaniile de testare din orașul cu 20 de milioane de locuitori, după ce un focar de infecție despre care se crede că ar fi legat de o piață din Beijing a erupt în urmă cu o săptămână.

Focarul, primul din Beijing după luni de zile, a depășit acum numărul de cazuri confirmate de COVID-19 înregistrat în debutul lunii februarie. La început, testarea s-a concentrat preponderent pe locuitorii zonelor rezidențiale de lângă piața Xinfadi, precum și pe cei care lucrau sau au făcut cumpărături acolo.

Toți curierii din Beijing vor fi testați în interval de o săptămână

În prezent, oficialii vor să testeze pentru coronavirus zecile de mii de curieri, care traversează în mod regulat orașul, unde imaginile cu cei care fie livrează mâncare, fie livrează produse sunt ceva obișnuit.

Astfel, angajații de la SF Express, a doua firmă de livrări din China ca mărime, au ajuns în etape la punctele de testare din capitală, începând de vineri seară, relatează Beijing News. De asemenea, Meituan Dianping, companie care duce mâncare la domiciliu, a confirmat că toți șoferii săi din oraș vor fi testați pentru coronavirus, iar cei care au derulat comenzi în zone de risc înalt vor fi temporar puși pe bară, pentru a petrece 14 zile în izolare la domiciliu.

Clienții vor putea să vadă online detalii despre procedurile de dezinfecție legate de comanda lor, dar și despre temperatura corporală a curierului, mai precizează Meituan.

Publicația Beijing News susține că toți curierii din oraș vor fi testați în interval de o săptămână.

Vestea vine în contextul în care oficialii de la Beijing au scos în lumină riscul de contaminare prin serviciile de livrare din orașul care, vineri, a raportat 22 de cazuri noi de COVID-19. Capitala a înregistrat alte peste 200 de îmbolnăviri, de transmitere locală, din 11 iunie.

De asemenea, vor fi testați pentru coronavirus și cei din zona de catering sau chiar angajații restaurantelor. Mai mult decât atât, chiar și mâncarea va fi supusă unor analize medicale, în condițiile în care pe ustensilele cu care era manevrat somonul în piața Xinfadi au fost depistate urme de SARS-CoV-2.

Locuitorii din 40 de comunități sunt în carantină în prezent, la Beijing, și sunt nevoiți să stea în autoizolare la domiciliu pentru a împiedica o eventuală transmitere a virusului, a explicat Zhang Qiang, un oficial din comitetul municipal al capitalei chineze. Capitala Chinei este sub un nou regim de restricții, după situația din ultima perioadă.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe