Traian Băsescu, despre "Declarația de la Roma" semnată de Klaus Iohannis: "Categoric este riscant! Puțini știu care vor fi efectele acestei declarații" (VIDEO)

Traian Băsescu, despre "Declarația de la Roma" semnată de Klaus Iohannis: "Categoric este riscant! Puțini știu care vor fi efectele acestei declarații" (VIDEO)

Traian Băsescu a fost invitatul lui Silviu Mănăstire în ediția de luni a emisiunii "Dosar de Politician". Unul dintre principalele subiecte discutate a fost semnarea de către președintele Klaus Iohannis a "Declarației de la Roma" cu ocazia Consiliului European din acest weekend.

"Este și bine și rău. Categoric este riscant! Puțini știu care vor fi efectele acestei declarații pentru că ea are două zone foarte sensibile", a afirmat Traian Băsescu.

Partea din "Declarația de la Roma" pe care Traian Băsescu a menționată ca fiind problematică a fost paragraful 4 care preciează despre păstrarea "aceleași direcții" a Uniunii dar în "ritmuri diferite".

"Unde sunt riscurile pe care trebuie să le ți le pui? Care vor fi condițiile când vii din urmă să intri acolo sunt cei care au luat-o înainte, au avut ritm diferit? În ce condiții se intră? Care sunt elemente pe care trebuie să le îndeplinești? Este o decizie politică sau una tehnică intrarea ?

Uite că îndeplinim condițiile tehnice și datorită Olandei, mulți spun Olanda, Germania Franța. Nu! Olanda este cea care spune tot timpul nu și Germania, Franța spun că e în regulă, pentru că ele sunt de acord să se intre în două etape", a precizat fostul președinte.

Traian Băsescu, despre "Declarația de la Roma" semnată de Klaus Iohannis: "Categoric este riscant! Puțini știu care vor fi efectele acestei declarații"

#DIRECT_ONE_txy2f0#