"Treaba mea nu este să reprezint lumea. Treaba mea este să reprezint Statele Unite ale Americii": Primul discurs al lui Donald Trump în Congresul american (VIDEO)

"Treaba mea nu este să reprezint lumea. Treaba mea este să reprezint Statele Unite ale Americii": Primul discurs al lui Donald Trump în Congresul american (VIDEO)

Donald Trump s-a adresat pentru prima dată Congresului american. În discursul său, liderul de la Casa Albă, a subliniat încă o dată că va pune interesele Statelor Unite pe primul loc şi a prezentat planul său de reconstrucţie a naţiunii.

"Naţiunile libere sunt cel mai bun mod în care poate fi exprimată dorinţa oamenilor şi Statele Unite respectă dreptul tuturor naţiunilor de a-şi alege propria cale. Treaba mea nu este să reprezint lumea. Treaba mea este să reprezint Statele Unite ale Americii", a declarat Donald Trump.

Cu toate acestea, Donald Trump, care a criticat vehement în trecut Alianța Nord-Atlantică și Uniunea Europeană, le-a dat asigurări aliaților europeni că Washingtonul va continua să susțină NATO cu fermitate. Liderul de la Casa Albă a amintit şi de succesul avut de această alianţă împotriva fascismului şi comunismului.

"Treaba mea nu este să reprezint lumea. Treaba mea este să reprezint Statele Unite ale Americii": Primul discurs al lui Donald Trump în Congresul american

#DIRECT_ONE_s47kkt#

Problema migraţiei nu a fost ignorată. Donald Trump a propus în faţa Congresului instaurarea unui sistem de imigrare bazat pe merit. De asemenea, liderul american este hotărât să nu renunţe la ridicarea zidului de la graniţa cu Mexic.

"Naţiuni din lumea întreagă precum Canada, Australia şi multe altele au un sistem de imigraţie bazat pe merit. Trebuie să restabilim integritatea și statul de drept la granițele noastre. Pentru aceasta, vom începe în curând construcția unui mare zid de-a lungul graniței noastre de la sud", a precizat Donald Trump.

Președintele american a mai promis să aloce mii de miliarde dolari investițiilor publice și private pentru a reface nivelul infrastructurilor din Statele Unite.

"Pentru a lansa reconstrucția țării, voi cere Congresului să aprobe o legislație care va declanșa investiții de mii de miliarde de dolari pentru infrastructurile din Statele Unite, finanțate cu ajutorul capitalurilor publice și private, și va crea milioane de locuri de muncă", a declarat președintele american.

Postul de televiziune CNN a comandat un sondaj pentru a vedea primele reacţii după acest discurs. Peste 57% dintre respondenţi spun că au văzut într-o notă foarte pozitivă discursul, în timp ce 21% nu au văzut cu ochi buni ieşirea la rampă a liderului de la Casa Albă.

Discursul lui Trump a părut mai bine pregătit decat de obicei. De altfel, preşedintele american a fost surprins cum a încercat şi pe ultima sută de metri să repete pentru acest moment. Precum un elev de liceu, liderul de la Casa Albă şi-a citit şi în maşină prezentarea pe care o avea de făcut.