Trupele ucrainene au eliberat orașul Bucha din regiunea Kiev / Prezența militară rusă la nord-vest, vest și est de capitală „tocmai a încetat să mai existe”

Trupele ucrainene au eliberat orașul Bucha din regiunea Kiev / Prezența militară rusă la nord-vest, vest și est de capitală „tocmai a încetat să mai existe”
Imagine din Irpin, oraș din apropiere de Kiev de asemenea eliberat de trupele ucrainene. Sursă foto: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA

Anatoliy Fedoruk, primarul orașului Bucha din regiunea Kiev, a anunțat că trupele ucrainene au reușit să elibereze orașul. „31 martie va intra în istoria așezării noastre”, a scris el, pe Telegram.

Ucrainenii au eliberat orașul Bucha

„31 martie va intra în istoria așezării noastre și a întregii comunități teritoriale ca fiind ziua eliberării așezărilor noastre de orcii ruși. Aceasta este o mare victorie a Forțelor noastre Armate în regiunea Kiev”, a scris Fedoruk, pe Telegram, citat de G4Media.

De asemenea, jurnalistul Illia Ponomarenko, de la publicația ucraineană Kyiv Independent, a anunțat, pe Twitter, că prezența militară rusă la nord-vest, vest și est de Kiev „tocmai a încetat să mai existe:

„Forțele ucrainene au recâștigat controlul asupra tuturor punctelor-cheie, inclusiv Borodyanka și Ivankiv, forțele ucrainene eliberează Bucha, Vorzel și Hostomel”, a scris Ponomarenko.

Locuitorii din regiunea Kiev, sfătuiți să nu se grăbească înapoi acasă

Totuși, Ministerul ucrainean de Interne le-a cerut locuitorilor din regiunea Kiev să nu se grăbească să revină acasă.

„Din păcate, trupele ruse au lăsat multe surprize neplăcute – mine, rachete și alte elemente periculoase”, a declarat Evhen Enin, prim-adjunctul ministrului ucrainean Denis Monastîrski.

După ce specialiștii vor curăța zona de explozivi, „oamenii se vor putea întoarce la casele lor”, a precizat el.

Urmăriți B1TV.ro și pe