Turcia: Mandate de arestare pe numele a 47 de jurnaliști de la ziarul de opoziție Zaman

Turcia: Mandate de arestare pe numele a 47 de jurnaliști de la ziarul de opoziție Zaman
Foto: presstv.ir

Justiția a emis miercuri mandate de arestare pentru 47 de foști angajați ai cotidianului Zaman, fost ziar de opoziție care a fost preluat sub tutela guvernamentală în martie, ca parte a programul de "epurări" ce a început după eșuarea tentativei de lovitură de stat, a anunțat un oficial conform rt.com.

Mandatele sunt pe numele unor foști șefi de la cotidian, dar și membri din staff care lucreau ca și editorialiști. Oficialii turci numesc vechea versiune a ziarul drept "portrapelul mass-mediei" favorabile predicatorului Fethullah Gülen, ce este acuzat de orchestrarea puciului.

Luni, au mai fost arestați alți 42 de jurnaliști.

Nu doar presa a fost afectată de epurările de după puciul din Turcia. 13.165 de persoane au fost arestate pentru legături cu puciul, dintre care 8838 sunt militari, 2101 sunt judecători și procurori, 1485 polițiști, 52 oficiali locali și 689 civili.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)