Ucraina a primit primele trei blindate antiaeriene Gepard din Germania

Ucraina a primit primele trei blindate antiaeriene Gepard din Germania
Ucraina a primit primele trei blindate antiaeriene Gepard din Germania Sursa Foto: Hepta/ Maurizio Gambarini/dpa

Ministrul ucrainean al apărării, Oleksi Resnikov, a anunțat luni că Ucraina a primit primele trei blindate antiaeriene Gepard din Germania, a precizat el la televiziunea naţională preluată de Reuters, relatează Agerpres.

De asemenea, oficialul a precizat că alături de blindatele construite pe platforma tancului Leopard au primit şi mii de unităţi de muniţie.

Ucraina a primit primele blindate antiaeriene Gepard din Germania

„Au sosit oficial primele trei Gepard. Sunt complexe de rachete antiaeriene, pentru care ne-au fost transferate zeci de mii de cartușe. Ne așteptăm la 15 Gepard. Trei dintre ele au plecat astăzi în Ucraina. Sunt deja la dispoziția forțelor Armate ale Ucrainei”, a informat ministerul, conform Babel.ua.

Potrivit unui acord încheiat în luna mai cu Christine Lambrecht, omoloaga germană a lui Resnikov, Ucraina va mai primi  încă 12 blindate de acelaşi tip din Germania.

Această ultimă distribuire de armament este a doua pe care Germania o efectuează către Ucraina. Astfel că, guvernul de la Berlin a trimis Ucrainei şapte obuziere autopropulsate cu bătaie de 40 de km în luna iunie.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării a anunțat în luna mai că Germania va livra primele 15 tancuri din cele 50 de sisteme antiaeriene mobile Gepard promisei Ucrainei în luna iulie, informează The Guardian.

Alte obuziere promise de Germania, au ajuns în Ucraina

Ucraina a anunțat luna trecută primirea obuzierelor autopropulsate Panzerhaubitze 2000 din Germania în arsenalul țării, în urma unor  negocieri între Ucraina și aliații săi occidentali pentru a primi „arme puternice” care au rolul de a respinge atacurile armatei ruse din Donbas, conform  AFP.

De asemenea, în luna mai, Germania a anunțat că va livra Ucrainei șapte dintre aceste obuziere blindate pentru a respinge atacurile armatei ruse. Cu toate acestea, Germania  nu a confirmat imediat furnizarea de Panzerhaubitze 2000, și nici numărul acestora.

Obuzierele autopropulsate care au ajuns în  Ucraina sunt tunuri de tip Howitzer.  Modelul Panzerhaubitze 2000, este în prezent cel mai eficient sistem de artilerie aflat  în dotarea Germaniei. Astfel că, aceste sisteme de artilerie pot lovi ținte aflate până la 40 de kilometri, conform Hotnews.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:50 - Gest grosolan după remiza lui CSA Steaua cu Șelimbăr. Ce a făcut un oficial al roș-albaștrilor la finalul partidei (VIDEO)
23:34 - Germania va livra Ucrainei un sistem avansat de apărare antiaerină în următoarele zile. Christine Lambreht, vizită surpriză la Odesa
23:14 - Un oficial ucrainean a distribuit imagini de la Revoluția Română din decembrie 1989: „Într-o zi, sper că în curând, rușii îi vor face lui Putin ceva similar cu ce i-au făcut românii lui Ceaușescu” (VIDEO)
22:51 - Ion Petrescu: Dacă retragerea rușilor din Liman prefațează o posibilă folosire a armei nucleare tactice în zonă? / Analistul militar, pe B1 TV, despre cele trei zone ucrainene posibile pentru un atac nuclear rusesc (VIDEO)
22:20 - Bombardiere rusești capabile să transporte rachete de croazieră și arme nucleare, detectate în apropiere de Finlanda
21:49 - Claudiu Năsui: Virgil Popescu ne spunea înainte de război să stăm liniștiți că o să ne vină gaz prin Nord Stream 2 / Ciolacu și Ciucă nu înțeleg economia suficient cât să înțeleagă că nimeni nu o să facă pierderi voluntare (VIDEO)
21:20 - Un bărbat de 47 de ani a murit prins sub un tractor, în județul Vaslui
21:07 - Vasile Dîncu (MApN), la Chișinău: NATO nu caută o confruntare cu Rusia / România sprijină concret Republica Moldova în depășirea greutăților generate de criza energetică
20:43 - Două persoane au leșinat după ce ar fi fost ținute aproape o oră într-un avion Wizz Air rămas la sol în Suceava. Aeronava nu a mai decolat, iar pasagerii nu aveau aer condiționat și nu puteau ieși
20:16 - Cel mai bun lunetist din lume se întoarce în Ucraina, cu sarcină nouă: „Vreau să fac mulți Wali dintr-un Wali”