Ucraina ar fi realizat primul schimb de prizonieri. Câți bani le-au fost promiși soldaților ruși care se predau

Ucraina ar fi realizat primul schimb de prizonieri. Câți bani le-au fost promiși soldaților ruși care se predau
Foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Oleksii Resnikov, ministrul ucrainean al Apărării le-a promis bani soldaților ruși, dacă abandonează războiul și se predau. În cursul zilei de marți, în regiunea Sumi ar fi existat și primul schimb de soldați, după cum notează DPA, potrivit Agerpres.

Fiecare soldat rus care se predă ar urma să primească suma de 40.000 de euro, campania fiind finanțată de finanțată de industria IT internațională.

Primul schimb de soldați ar fi avut deja loc în Ucraina

Potrivit datelor de la Kiev, de la începutul invaziei declanșate joi de Rusia au fost capturați 200 de soldați ruși de către militarii ucraineni. Totodată, au fost difuzate și filmări de la interogatorii cu soldații ruși care au fost luați prizonieri.

Totuși, potrivit datelor de la Moscova, există și soldați ucraineni capturați de armata rusă, aceștia fiind aproximativ 82 la număr, inclusiv militarii capturați pe Insula Șerpilor.

Marți, în regiunea Sumi a fost efectuat primul schimb de soldați, notează sursa citată. Un ofiţer rus capturat de trupele ucrainene a fost schimbat cu cinci combatanţi ucraineni, a anunţat guvernatorul regiunii, Dmitro Jiviţki.

5 milioane de ruble pentru soldații ruși care se predau

Oleksii Reznikov, ministrul ucrainean al Apărării, s-a adresat soldaților ruși, spunând că au două alegeri, respectiv de a muri într-un război nedrept sau a se preda, în schimbul aministiei totale și a sumei de 5 milioane de ruble.

„Oferim soldaților ruși o alegere: să moară într-un război nedrept sau o amnistie completă și 5 milioane de ruble în compensație. Dacă își depun armele și se predau de bunăvoie”, a transmis, luni seară, ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
09:13 - Peste 149 de polițiști au fost răniți și 172 de persoane au fost arestate în timpul protestelor împotriva reformei pensiilor din Franța
09:05 - Poliția Locală Brașov cere schimbarea legii în cazul oamenilor fără adăpost. Vrea ca aceștia să poată fi duși în centrele de zi: „95% refuză să se deplaseze și să primească serviciile”
09:02 - Rodica Popescu Bitănescu a dezvăluit drama care i-a marcat copilăria: „Am ajuns piele și os. Foamea m-a înnebunit. Am crescut cu atac de panică”
08:57 - Armata SUA a lansat lovituri aeriene în Siria, după ce un atac cu dronă iraniană a ucis mai mulți soldați americani
08:51 - Continuă disputa între China și SUA din cauza unui distrugător de rachete american aflat în Marea Chinei de Sud
08:48 - Vica Blochina și Bianca Drăgușanu, la cuțite: „Ai înțeles total greșit! Puteai să mă suni, să mă întrebi”
08:41 - Marcel Boloș: „Rotativa guvernamentală ar trebui amânată după depunerea cererii de plată numărul 3 din PNRR” / Despre implementarea reformelor: „Flexibilitatea Comisiei Europene tinde spre zero”
08:36 - Trei mașini s-au făcut scrum într-o parcare din Vâlcea. Momentul în care piromanul a dat foc surprins pe camerele stradale (VIDEO)
08:25 - Situație neașteptată pentru Mihai Bobonete într-o benzinărie / O angajată l-a confundat cu un alt artist și l-a luat la rost: „E păcat de tatăl dumneavoastră, că se răsucește în mormânt”
08:15 - Patru focare de COVID 19 la Spitalul Județean Sibiu: Cel mai mare are 30 de cazuri