Ucraina: Desenele cu Spongebob ar putea fi interzise pentru că personajul ar fi prea gay

Ucraina: Desenele cu Spongebob ar putea fi interzise pentru că personajul ar fi prea gay
Autoritatea audiovizuala din Ucraina dezbate zilele acestea posibilitatea de a interzice desenele animate Spongebob Squarepants, după ce s-a constat că personajul principal promovează homosexualitatea și ar fi...

Autoritatea audiovizuala din Ucraina dezbate zilele acestea posibilitatea de a interzice desenele animate Spongebob Squarepants, după ce s-a constat că personajul principal promovează homosexualitatea și ar fi ”un pericol” pentru copii.

„Creatorul lui Spongebob Squarepants a susţinut sus şi tare că personajul său este asexuat, dar pentru mulţi oameni nu mai există de multă vreme nicio îndoială: Bob are o relaţie de cuplu cu Patrick Star. Trebuie să spunem că cei doi «prieteni» se arată foarte apropiaţi unul faţă de celălalt şi fac multe prostii sub apă. Este un comportament pe care Comisia naţională însărcinată cu protejarea moralităţii publice din Ucraina îl consideră absolut inacceptabil”, se afirmă în publicația Ukraínskaya Pravda, citată de Huffington Post.

Sesizări în acest sens au fost primite din partea unui mic grup catolic, Familia sub protecţia Sfintei Fecioare, și nu doar cu privire la desenul Spongebob.

Alte seriale de animaţie, precum „Familia Simpson”, „Teletubbies” şi „Futurama”, sunt acuzate şi ele că „vizează distrugerea familiei şi promovarea drogurilor şi a altor vicii.” Potrivit aceleiași plângeri, desenele Disney ”Regele Leu” sau ”Cartea Junglei” sunt adevărate ”parade homosexuale” care îndeamnă copiii la perversități, iar desenele ca seria Shrek promovează sadismul și subminează valorile de familie.

Deocamdată, autoritatea ucraineană nu a luat nicio decizie în privința interzicerii desenului animat Spongebob.

Tags: