Ucraina revendică atacul de la baza militară rusească din Crimeea. Liderul peninsulei anexate ilegal de Rusia spune că o persoană a murit (VIDEO)

Ucraina revendică atacul de la baza militară rusească din Crimeea. Liderul peninsulei anexate ilegal de Rusia spune că o persoană a murit (VIDEO)
Foto simbol: Hepta.ro / Abaca Press / Madiyevskyy Vyacheslav/Ukrinform

Armata Ucrainei a revendicat atacul care a provocat 12 explozii la baza navală Saky din profunzimea Peninsulei Crimeea, pe care Rusia a anexat-o ilegal în anul 2014, transmite The Guardian.

Atacul de la baza militară rusească din Crimeea, revendicat de Ucraina. Rusia neagă

Rusia a pus la îndoială poziția Ucrainei și susține că nu a fost vorba despre o explozie, ci despre o detonare a depozitelor de muniție. Agențiile ruse de presă au vorbit despre incident, însă au susținut că nu a existat nicio victimă.

Pe de altă parte, liderul peninsulei anexate ilegal de Moscova, Sergey Aksyonov, spune că în urma exploziilor a murit o persoană. Autoritățile locale susțin că au fost rănite cinci persoane.

Baza militară Saky se află pe coasta vestică a Peninsulei Crimeea, în apropierea resorturilor de la malul mării. Diverși martori au precizat pentru Reuters că ultima explozie a fost și cea mai zgomotoasă dintre toate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
22:12 - Cristian Preda îi cere lui Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat, să trimită o copie a tezei de doctorat la CNATDCU spre verificare / Decanul a mulțumit B1 TV: A fost singurul post prezent la protestul de la Ministerul Educației (VIDEO)
21:44 - Radu Carp, după protestul de duminică: Toți pierdem din aceste secvențe penibile. Strategia lui George Simion, falimentară. AUR nu reușește să capteze curentul de nemulțumire din societate (VIDEO)
21:18 - Victor Ponta critică Guvernul și Comisia Europeană: „Nu aud nicio soluție. Prețurile sunt la fel de mari ca în țările care nu au deloc energie” / „Nu cred că ne atacă rușii. E doar o poveste”
20:57 - Polițiștii, atacați cu pietre și înjurați de familia unui tânăr acuzat că a condus fără permis, în Olt
20:38 - Miliardarul Ion Țiriac a trăit momente uluitoare: „Dormeam unul pe pat, unul sub pat”
20:14 - FRF condamnă incidentele tragice de la meciul din Indonezia: „Este o zi tristă pentru fotbalul mondial, dar una pe care nu trebuie să o uităm” (VIDEO)
19:54 - Cristina Ich și Alex Pițurcă s-au despărțit: „În sfârșit, sunt fericită” (FOTO)
19:08 - Jens Stoltenberg (NATO): Ucrainenii au fost capabili să ia orașul Liman, iar asta demonstrează că fac progrese și pot să respingă forțele ruse
18:42 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. Horoscopul chinezesc în Luna Câinelui sub element Metal Yang. Predicțiile pentru fiecare zodie (VIDEO)
18:02 - George Simion i-ar fi tăiat microfonul Dianei Șoșoacă la protestul din Piața Victoriei. Senatoarea s-a înfuriat: „Ăsta e Simion. Trădătorul. Și-a bătut joc de AUR. Rușine!” (GALERIE FOTO)