Ucraina spune că a arestat asasini care vânau oficiali de top. Indivizii ar fi fost implicați într-un complot pus în scenă de serviciul rus de informații militare

Ucraina spune că a arestat asasini care vânau oficiali de top. Indivizii ar fi fost implicați într-un complot pus în scenă de serviciul rus de informații militare
Foto simbol: Hepta.ro / Zuma Press / Victor Berzkin

Autoritățile ucrainene arestat două persoane care lucrează pentru serviciile rusești de informații și care plănuiau să îi ucidă pe ministrul ucrainean al apărării și pe șeful agenției ucrainene de informații militare, a anunțat luni Serviciul de Securitate din Ucraina (SBU), potrivit Reuters.

Ucraina spune că a arestat asasini angajați de Rusia să vâneze oficiali de top

SBU a dejucat complotul plănuit de agenția rusă pentru informații militare (GRU), care inteționa să folosească un grup de sabotaj pentru a pune în scenă trei crime, dintre care una îl viza pe un proeminent activist ucrainean, spune serviciul ucrainean.

Reuters a precizat că nu a putut verifica informațiile de o manieră independentă și că Moscova sau presa rusă de stat deocamdată nu au comentat subiectul.

Suspecților – un locuitor din Lugansk, o regiune est-ucraineană aflată sub ocupația separatiștilor susținuți de Moscova, și un altul din Kiev – li s-a promis 150.000 pentru fiecare țintă ucisă, a mai precizat SBU.

Bărbatul din Lugansk a intrat în Ucraina din Belarus și a fost reținut la Kovel, oraș aflat în nord-vestul Ucrainei, alături de rezidentul din Kiev.

În contextul invaziei ruse, măsurile pentru securitatea oficialilor de top au devenit extrem de aspre. Spre exemplu, districtul guvernamental din Kiev este demarcat cu puncte de control păzite de oameni înarmați, iar la ferestrele și intrările clădirilor guvernamentale sunt așezați saci de nisip.

SBU a fost în lumina reflectoarelor în ultimele săptămâni, în condițiile în care președintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a demis luna trecută pe șeful serviciului și pe procurorul general al țării, invocând zeci de cazuri de colaborare cu Rusia în care au fost implicați oficiali din instituțiile respective.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:54 - Dan Șucu, fericit că a ales să investească la Rapid: „Este în mod cert o alegere cât se poate de bună”
23:11 - Cota apei în lacul de acumulare Tăul Mare a scăzut cu 40 de centimetri, anunță ISU Alba. Peste jumătate dintre persoanele din zona de risc din Roșia Montană au refuzat evacuarea (VIDEO)
22:47 - Cristian Preda: Eu dau în scris că Nicolae Ciucă a plagiat într-un mod grosolan. Există numeroși membri ai PNL foarte nemulțumiți că au în fruntea Guvernului și a partidului un om care a plagiat (VIDEO)
22:12 - Cristian Preda îi cere lui Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat, să trimită o copie a tezei de doctorat la CNATDCU spre verificare / Decanul a mulțumit B1 TV: A fost singurul post prezent la protestul de la Ministerul Educației (VIDEO)
21:44 - Radu Carp, după protestul de duminică: Toți pierdem din aceste secvențe penibile. Strategia lui George Simion, falimentară. AUR nu reușește să capteze curentul de nemulțumire din societate (VIDEO)
21:18 - Victor Ponta critică Guvernul și Comisia Europeană: „Nu aud nicio soluție. Prețurile sunt la fel de mari ca în țările care nu au deloc energie” / „Nu cred că ne atacă rușii. E doar o poveste”
20:57 - Polițiștii, atacați cu pietre și înjurați de familia unui tânăr acuzat că a condus fără permis, în Olt
20:38 - Miliardarul Ion Țiriac a trăit momente uluitoare: „Dormeam unul pe pat, unul sub pat”
20:14 - FRF condamnă incidentele tragice de la meciul din Indonezia: „Este o zi tristă pentru fotbalul mondial, dar una pe care nu trebuie să o uităm” (VIDEO)
19:54 - Cristina Ich și Alex Pițurcă s-au despărțit: „În sfârșit, sunt fericită” (FOTO)