Ucraina susține că nimeni nu poate avea încredere în Kremlin și refuză negocierile până la retragerea completă a trupelor de ocupație

Ucraina susține că nimeni nu poate avea încredere în Kremlin și refuză negocierile până la retragerea completă a trupelor de ocupație
Vladimir Putin (Foto: Hepta.ro / Zuma Press / Mikhael Klimentyev/Kremlin Pool) și Volodimir Zelenski (Foto: Hepta.ro / Zuma Press / Ukraine Presidency/Ukraine Presi)
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski  a declarat că, în prezent, nu sunt posibile negocieri cu Federația Rusă privind încheierea războiului.
„Vrem să punem capăt războiului, dar spațiul și oportunitățile s-au schimbat. Societatea nu vrea să discute cu teroriștii. Deși se poate comunica chiar și cu teroriștii, pentru că ei știu ce vor, a spus oficialul la cea de-a 17-a întâlnire a Strategiei europene de la Yalta.
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a susținut că amânarea negocierilor de către Kiev va complica ajungerea la un acord.
 „Președintele le-a spus participanților la ședință că noi nu respingem negocierile, dar cei care o fac ar trebui să înțeleagă că cu cât amână mai mult acest proces, cu atât le va fi mai greu să negocieze cu noi”, a declarat Lavrov într-un interviu pentru postul de televiziune Rossiya-1.

Zelenski a subliniat referitor la Kremlin că nimeni nu crede că și-ar putea respecta promisiunile

„Cred că nu o vor face. Nimeni nu crede”, a spus Zelenscki care a precizat că, în primul rând este necesar ca Federația Rusă să părăsească teritoriile ucrainene și să înceteze să se mai comporte ca un terorist care a început un război pe scară largă. ”De-abia apoi putem vorbi despre diplomație”, a continuat el.
„Pentru ca noi să deschidem un culoar diplomatic cu ei, trebuie să dea dovadă de voință politică, că sunt gata să dea înapoi teritoriul care nu le aparține. Atunci putem vorbi măcar despre niște coridoare care deschid anumiți pași diplomatici”, a explicat președintele statului vecin.
Urmăriți B1TV.ro și pe