Ucraina vrea să elibereze regiunea Herson până la sfârșitul anului, spune comandantul Dmytro Marcenko: O vom recupera, așa cum vom recupera Crimeea, Lugansk și Donețk

Ucraina vrea să elibereze regiunea Herson până la sfârșitul anului, spune comandantul Dmytro Marcenko: O vom recupera, așa cum vom recupera Crimeea, Lugansk și Donețk
Foto: Hepta.ro / Zuma Press / Sergei Chuzavkov

Un comandant ucrainean a declarat că obiectivul este eliberarea regiunii Herson până la sfârșitul anului, transmite CNN.

„Din păcate, nu vă pot da un calendar sau o dată. Însă vreau să le transmit oamenilor din Herson (…) că nu va dura atât de mult pe cât se așteaptă toată lumea. Va fi rapid”, a declarat generalul-maior Dmytro Marcenko într-un interviu pentru RBC-Ucraina. „În viitorul apropiat, vor vedea și vor auzi totul”, a continuat militarul.

Întrebat dacă obiectivul este eliberarea Hersonului până la finalul anului, Marcenko a confirmat „100”, precizând că scopul este încheierea ocupației ruse în regiune și „sfârșitul fazei active a războiului”.

„Iar apoi vor mai avea loc câteva operațiuni militare locale. Însă până la sfârșitul anului trebuie să încheiem faza principală a acestui război”, a adăugat el.

Dmytro Marchenko: „Vom recupera Crimeea, așa cum vom recupera Herson, Lugansk și Donețk”

Comandantul ucrainean a insistat că țara sa intenționează să elibereze Crimeea, peninsula anexată ilegal de Rusia în 2014.

„Crimeea este Ucraina. Este pământul nostru, sunt acolo oamenii noștri, care încă sunt forțați să stea sub ocupație. Nimeni nu a dat Rusiei dreptul să vină, să ia o bucată de pământ și să spună `acesta e al meu`. Vom recupera Crimeea, așa cum vom recupera Herson, Lugansk și Donețk”, a subliniat Dmytro Marcenko.

Ucraina a anunțat chiar miercuri că a lovit unul dintre cele două poduri care traversează râul Dnipro în sudul ocupat, un atac care a înrăutățit pagubele provocate de loviturile anterioare, transmite Reuters.

Atacurile care au vizat podul Kakhovkyi sunt menite să le creeze rușilor probleme de logistică. Podul nu mai poate fi folosit, spun militarii ucraineni.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:07 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Visele sunt experiențele noastre astrale cele mai directe. Singura problemă cu ele e interpretarea (VIDEO)
23:47 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Despre conexiunile cu lumile astrale. „Primii ani de viață îi petrecem mai mult la nivel astral decât în plan fizic” (VIDEO)
23:10 - Adda, strictă când vine vorba de sănătate: „Dezinfectez tot de 100 de ori! Când dau mâna cu o persoană, merg și mă spăl după”
22:39 - Instituțiile statului român, în slujba plagiatorilor. Mecanismele prin care Nicolae Ciucă a fost salvat de Ministerul Educației, CCR și Parchetul General în scandalul plagiatului. Emilia Șercan: În PNL subiectul clar deranjează (VIDEO)
21:34 - Nicușor Halici, prefectul din Vrancea: În județ trebuia să fie cod roșu / Firmele contractate pentru deszăpezire nu și-au făcut deloc treaba. Decretarea stării de alertă ne ajută / Nu avem localități izolate (VIDEO)
20:48 - Anda Adam, ieșire nervoasă după ce a fost criticată pentru că folosește filtre de înfrumusețare: „Mai lăsați-mă, că m-ați zăpăcit!”
20:27 - Andi Vasluianu, ironii la adresa spectatorilor cărora le sună telefonul la teatru: „Vă rog, răspundeți, așteptăm”
19:59 - Maramureș: Ucrainean, bătut și răpit după ce a fost confundat. El nu vrea să depună plângere
19:36 - Fostul general Petr Pavel a câştigat alegerile prezidenţiale din Cehia. El e pro-UE și pro-NATO și susține ajutorul militar pentru Ucraina
19:08 - IGSU: 10 drumuri naţionale şi 37 judeţene sunt blocate din cauza zăpezii / Intervenţii în 60 de localităţi din 16 judeţe şi în Bucureşti