Ucrainenii ar fi scufundat nava care a atacat Insula Șerpilor. Marea corvetă ar fi fost distrusă într-un atac cu rachete (VIDEO)

Ucrainenii ar fi scufundat nava care a atacat Insula Șerpilor. Marea corvetă ar fi fost distrusă într-un atac cu rachete (VIDEO)

Ucrainenii susțin că au scufundat nava rusă care a atacat Insula Șerpilor în prima zi a războiului din Ucraina, în data de 24 februarie 2022. Nava Vasily Bykov s-ar fi scufundat, după ce a fost distrusă într-un atac cu rachete în apropierea portului din Odesa.

Nava de război rusă care a atacat insula din Marea Neagră a fost distrusă de armata ucraineană, după cum precizează un raport publicat de The Time of London, marți dimineața.

Nava rusă care a atacat Insula Șerpilor ar fi fost scufundată de armata ucraineană

Raportul, care citează surse militare ucrainene, spune că marea corvetă de patrulare Vasily Bykov a fost distrusă într-un atac cu rachete în apropierea orașului Odesa, luni dimineața, scrie Times of Israel.

Nava rusă a ajuns la Insula Șerpilor în data de 24 februarie 2022, fiind și prima zi a invaziei Rusiei în Ucraina. Militarii ruși le-au cerut atunci grănicerilor ucraineni să se predea, iar în primă instanță s-a spus că aceștia ar fi murit, după ce au fost împușcați de armata adversă.

Militarii de pe Insula Șerpilor au refuzat să se predea

Militarii de pe insula din Marea Neagră au refuzat să se predea în fața armatei ruse, reacția fiind „Nava de război rusească, du-te la n@#%a”. Inițial s-a spus că grănicerii ce păzeau Insula Șerpilor au murit împușcați.

Ulterior, în presa rusă au apărut imagini și informații potrivit cărora cei 13 militarii ar fi fost capturați de armata rusă, iar datele au venit însoțite de imagini video în care apăreau 13 militarii ucraineni care ajungeau cu o nava militară în Rusia. Informația aceasta a fost confirmată și de forțele militare ucrainene.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră