Uimitoarea insulă grecească care este toată o plajă. Un colt de paradis în Grecia din centrul Marii Ionice (FOTO, VIDEO)

Uimitoarea insulă grecească care este toată o plajă. Un colt de paradis în Grecia din centrul Marii Ionice (FOTO, VIDEO)
Uimitoarea insulă grecească care este toată o plajă. Un colt de paradis în Grecia din centrul Marii Ionice (FOTO, VIDEO). Sursa Foto: Captură video/YT/ haanity

Insula Lefkada este considerata a fi una dintre cele mai frumoase insule din intreaga Grecie. Acesta este cunoscută pentru plajele sale, în special pentru Porto Katsiki și Egremni.

De asemenea, în apropiere de Lefkada există o plajă pe care nu vrei să o ratezi dacă ajungi în zonă. Este vorba despre Agios Nikolaos, o insulă uluitoare care constă dintr-o singură plajă, scrie Greek Reporter.

Uimitoarea insulă grecească care este, de fapt, doar o plajă

Lefkada este situată în inima Mării Ionice și mai este cunoscută și sub numele de „Insula Caraibelor a Greciei”. Este destinația de vis pentru cei care adoră să-și petreacă vacanțele într-un loc cu aspect exotic. Aceasta este, în întregime, o singură plajă, iar fâșia subțire și aurie se extinde în apele curate ale mării, făcând din Agios Nikolaos o locație de vis.

Singura structură pe care turiștii o vor găsi pe Agios Nikolaos este o capelă cu același nume. În fiecare prima duminică a lunii după 10 mai, biserica sărbătorește trecerea Sfintei Treimi a lui Agios Nikolaos din Lefkada în 1087.

Singura insulă grecească unde nu ajungi cu feribotul

Grecia este cu siguranță o țară ofertantă, când vine vorba despre destinații de vacanță. Iar una dintre atracții este insula Lefkada, singura unde nu ai nevoie de feribot pentru a ajunge.

Lefkada se afla în Marea Ionică și este legată de Grecia Continentală printr-un dig rutier și un pod. Este o insulă muntoasă, așa că cele mai multe dintre plaje sunt flancate de stânci abrupte și spectaculoase.

Lefkada îți poate oferi, însă, mai mult decât un bronz frumos, pentru că are peisaje superbe, pe care le poți explora închiriind biciclete sau ATV-uri.

Pe lângă plaje, Lefkada răsplătește turiștii cu sate de pe litoral, inclusiv Agios Nikitas și Nidri, precum și alte caracteristici naturale, inclusiv Cascadele Dimosari, și o serie de activități interesante pentru cei aventuroși.

Turiștii pot alege activități în aer liber precum: scuba diving, călărie, windsurfing, parapantă, zboruri în avioane, ciclism montan, kite-surfing sau navigație în jurul insulelor din jur.

În Lefkada se poate ajunge cu mașina personală sau cu autocarul. Traseul are în jur de 1.100 km (circa 14 ore). De asemenea, și avionul este o variantă până în orașul Patras, iar de acolo în Lefkada se poate merge cu mașină (distanța este de circa 200 km).

Urmăriți B1TV.ro și pe