Un diplomat rus spune că ajutorul SUA pentru Ucraina „prelungește luptele” și sporește posibilitatea unei „ciocniri militare directe”

Un diplomat rus spune că ajutorul SUA pentru Ucraina „prelungește luptele” și sporește posibilitatea unei „ciocniri militare directe”
Sistem american HIMARS în acțiune. Foto: Hepta.ro / Abaca Press / Lance Cpl. Brendan Mullin

Ajutorul militar al SUA pentru Ucraina sporește posibilitatea unei „ciocniri militare directe” între Rusia și NATO, a declarat marți liderul delegației ruse la Comisia pentru Dezarmare din cadrul ONU, Konstantin Voronțov, potrivit CNN.

Diplomatul rus spune că ajutorul militar al SUA pentru Ucraina „prelungește luptele”

Konstantin Voronțov susține că SUA „continuă să pompeze arme în Ucraina, facilitând participarea luptătorilor și consilierilor săi în conflict”.

„Nu numai că asta prelungește luptele, dar aduce și situația mai aproape de o linie periculoasă a unei ciocniri militare directe între Rusia și NATO”, a adăugat diplomatul rus.

Comentariile sale au venit în contextul în care SUA a anunțat un nou pachet de asistență de securitate pentru Ucraina, în valoare de 625 de milioane de dolari. Șeful Departamentului de Stat, Antony Blinken, spune că forțele ucrainene folosesc eficient sprijinul american pentru a merge înainte cu „contraofensiva de succes pentru recuperarea pământurilor confiscate ilegal de Rusia”.

Ucraina a anunțat chiar marți că a recuperat orașele Davîdîv Brid și Velika Oleksandrivka din Herson, una dintre cele patru regiuni ucrainene vizate de anexarea anunțată de Vladimir Putin.

„Pușcașii marini avansează cu încredere spre Marea Neagră”, a spus Ministerul ucrainean al apărării.

Urmăriți B1TV.ro și pe