Un episcop spaniol a demisionat din dragoste pentru o femeie care scrie ficțiuni erotice

Un episcop spaniol a demisionat din dragoste pentru o femeie care scrie ficțiuni erotice

Episcopul spaniol Xavier Novell a demisionat luna trecută, când Biserica Romano-Catolică invoca motive strict personale fără să ofere și alte detalii, însă presa din Regat relatează acum că prelatul s-a îndrăgostit de o femeie care scria ficțiuni erotice cu nuanțe satanice, transmite BBC.

În 2010, pe când avea doar 41 de ani, Xavier Novell devenea cel mai tânăr episcop al Spaniei, la Solsona, în Catalonia. Bărbatul a sprijinit așa-numita terapie de conversie pentru persoanele gay și făcea proceduri de exorcizare.

Episcopul spaniol Xavier Novell a demisionat după ce s-a îndrăgostit de Silvia Caballol, o femeie care scrie ficțiuni erotice

Cum prelatul era văzut ca o stea în devenire în Biserica Catolică a Spaniei, demisia sa cu aprobarea Vaticanului a fost o adevărată surpriză. Se crede că s-a întâlnit în mai multe rânduri cu diverși oficiali de la Vatican și chiar și cu Papa.

Xavier Novell era un tradiționalist ca viziune asupra avortului, avea opinii stridente despre homosexualitate și își manifestase public susținerea pentru independența Cataloniei.

A fost un adevărat șoc atunci când publicația Religion Digital a scris că bărbatul s-ar fi îndrăgostit de Silvia Caballol, o femeie divorțată, psiholog ca profesie, care scrie ficțiuni erotice. Același site de știri scrie că fostul episcop își caută un loc de muncă în agronomie, în zona Barcelonei.

Situația a stârnit noi discuții despre problema celibatului în Biserica Catolică. În interviurile anterioare, Xavier Novell recunoscuse că în tinerețe a iubit o fată de 18 ani și că a dorit la un moment dat chiar și să se căsătorească sau să aibă.

Ultima oră
12:51 - Discursul lui Klaus Iohannis, acoperit de susținătorii lui Ludovic Orban. Ce s-a scandat (VIDEO)
12:45 - Florin Cîțu, huiduit în timpul discursului de la congresul PNL: Cei care strigați ”demisia” înseamnă să vă dați jos propriul Guvern, da? Numai Dragnea făcea asta! (VIDEO)
12:31 - Ludovic Orban: PNL a reușit să învingă ciuma roșie. Cea importantă decizie strategică a fost cea din 2018, când am stabilit clar – Candidatul la președinție e Klaus Iohannis, candidatul la funcția premier e liderul PNL
11:59 - Kelemen Hunor: Putem să avem dispute, dar să nu renunţăm la parteneriat. Să trecem peste neînţelegerile şi orgoliile personale (VIDEO)
11:43 - Klaus Iohannis: Nu există niciun motiv ca premierul să fie demis sau să-și dea demisia / Guvernarea nu e un loc în care unii parteneri se confruntă de parcă ar fi pe rețelele sociale, iar când apare primul impas își iau lucrurile și pleacă (VIDEO)
11:28 - MAE: Românii nu vor mai putea să intre în Marea Britanie cu buletinul din octombrie 2021
11:12 - Klaus Iohannis, la congresul PNL: Sub scuza confruntării democratice firești nu se pot ascunde atacurile la persoană / Cu atât mai mult când premierul și miniștrii liberali sunt atacați din toate părțile, PNL ar trebui să-i susțină (VIDEO)
11:01 - Raluca Turcan: Mă interesează ca votul să fie corect, iar PNL să livreze rezultate bune. Trebuie să iasă un premier întărit din acest congres (VIDEO)
10:49 - Surse: Mai mulți liberali din echipa lui Ludovic Orban ar fi început să rupă perdelele care ar fi secretizat votul la congres
10:30 - CONGRES PNL | Florin Cîțu, despre cei care protestează: „Și AUR, și USR, și PSD sunt în Opoziție, asta face Opoziția” (VIDEO)