Un hacker român este căutat de FBI: Autoritățile americane au pus o recompensă de un milion de dolari pe capul bărbatului

Un hacker român este căutat de FBI: Autoritățile americane au pus o recompensă de un milion de dolari pe capul bărbatului

Un român din Alexandria, judeţul Teleorman, a ajuns pe lista celor mai căutaţi infractori din lume. Nicolae Popescu este acuzat că a dat „ţepe” de milioane de dolari pe Internet. Autoritățile din Statele Unite au anunţat că au pus o recompensă de un milion de dolari pe capul hackerului român.

Nicolae Popescu, în vârstă de 34 de ani, este căutat inclusiv Biroul Federal de Investigaţii. FBI spune că românul este cunoscut ca Nicolae Petrache, Nae Popescu, Nae sau Stoichiţoiu. Sunt vehiculate mai multe ipoteze: că şi-ar fi schimbat numele după ce s-a căsătorit ori că şi-a făcut operaţii estetice. Nu a mai fost văzut de ani buni.

În 2010, Nicolae Popescu a fost ridicat de DIICOT, împreună cu alti 33 de tineri. Potrivit procurorilor, tânărul făcea parte dintr-o reţea vastă de infractori cibernetici, care acţiona în Bucureşti, Drăgăşani şi Alexandria.

Toti cei 34 au fost acuzaţi de fals informatic, înşelăciune, spălare de bani, fraude informatice şi apartenență la un grup infracțional organizat.

S-a cerut arestarea lor preventivă şi, cât s-a aşteptat o decizie a instanţei în acest sens, a expirat ordonanţa de reţinere.

Nicolae Popescu a dispărut şi a fost dat în urmarire generală. Apoi, pe numele lui a fost emis un mandat internaţional de arestare.

Şi pe capul lui Dumitru Daniel Bosogioiu, din Orleşti, judeţul Valcea, cel mai important colaborator al lui Popescu, FBI a pus o recompensa de 750.000 de dolari.