Un medic din Austria, care a susținut vaccinarea anti-COVID, s-a sinucis după luni în șir în care a fost amenințat cu moartea (VIDEO)

Un medic din Austria, care a susținut vaccinarea anti-COVID, s-a sinucis după luni în șir în care a fost amenințat cu moartea (VIDEO)
Un medic din Austria s-a sinucis pentru că nu a mai suportat numeroasele amenințări pe care le primea de la antivacciniști și conspiraționiști. Captură Video: tagesschau - YouTube

Un medic din Austria, care a militat pentru vaccinarea anti-COVID, s-a sinucis după ce, luni în șir, a fost amenințat cu moartea de antivacciniști și grupări extremiste. Mai mulți politicieni au reacționat, inclusiv președintele Alexander van der Bellen, iar în spațiul public s-a declanșat o adevărată dezbatere despre efectele discursului urii şi extremismului digital.

Un medic s-a sinucis după numeroase amenințări primite

Dr. Lisa-Maria Kellermayr, medic din landul federal Austria Superioară, a avut mai multe poziții publice în care a îndemnat oamenii să se vaccineze anticoronavirus. A început apoi să primească amenințări de la antivacciniști și conspiraţionişti, susţinuţi de diferite grupări radicale care au organizat proteste.

Doctorița a primit tot mai multe amenințări atât pe internet, cât și de la oamenii care veneau la cabinetul ei medical și pretindeau că sunt pacienți. Unii o înjurau și o fotografiau, postând apoi imaginile pe internet, însoțite de amenințări.

Kellermayr a postat pe Twitter unul dintre mesaje, în care i se transmitea că va fi maltratată și ucisă în cabinetul medical.

Medicul amenințat, ignorat de autorități

Anul trecut, demonstrații au blocat intrarea în spitalul în care lucra. Femeia a fost nevoită să-și angajeze pe banii săi un serviciu de pază care s-o protejeze pe ea și pe pacienții ei, care erau, de asemenea, amenințați.

Kellermayr a sesizat poliția, dar agenții au luat în derâdere amenințările. În iulie, ea s-a plâns într-un inetrviu că nu e ajutată de autorități.

Într-un final, poliţia a declanșat investigații pentru a identifica persoanele care au trimis ameninţările pe internet. Un hacker ar fi fost mai eficient, însă, și a identificat doi dintre autori.

Trupul ei neînsufleţit a fost descoperit în cabinetul său medical pe care, în urmă cu o lună, l-a închis. Kellermayr a lăsat mai multe mesaje de adio în care și-a explicat gestul, informează RFI.

Reacții politice după sinuciderea medicului

Președintele austriac Alexander van der Bellen și-a exprimat consternarea și a transmis condoleanțe familiei și prietenilor medicului. El a mai spus că intimidările trebuie oprite și că „ura și intoleranța nu-și au locul în Austria noastră”.

„Până la urmă, trebuie să găsim întotdeauna o modalitate de a trăi împreună în pace. Să întărim unitatea noastră”, a mai transmis președintele, într-o postare pe Twitter.

Și alți politicieni au avut reacții similare, iar presa început să dezbată pe larg despre efectele pe care le pot avea discursul urii și extremismul pe internet.

Urmăriți B1TV.ro și pe