Un membru al Congresului SUA, vaccinat cu ambele doze de ser anti-COVID-19, s-a infectat cu coronavirus

Un membru al Congresului SUA, vaccinat cu ambele doze de ser anti-COVID-19, s-a infectat cu coronavirus
Foto: hepta.ro/ Abaca Press / AA/ABACA

Congresmanul american Stephen Lynch a fost testat pozitiv cu noul coronavirus după ce a primit ambele doze din vaccinul anti-COVID-19. Democratul care reprezintă statul Massachusetts în Congresul SUA este asimptomatic, potrivit declarațiilor purtătorului său de cuvânt, citat de CNN.

DemocratulStephen Lynch, diagnosticat cu COVID-19 după rapel

Lynch a fost diagnosticat cu COVID-19, vineri, 29 ianuarie. Democratul s-a izolat și în următoarele zile va vota prin împuternicire.

”Stephen F. Lynch a primit un rezultat pozitiv al testului pentru COVID-19 după ce un membru al personalului din biroul congresmanului din Boston a avut un rezultat pozitiv la începutul săptămânii”, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al lui Lynch, Molly Rose Tarpey.

Potrivit CNN nu a fost precizat cu exactitate când a primit Lynch cele două doze ale vaccinului Pfizer, care i-a fost inoculat.

Se știe însă că democratul a avut un rezultat negativ la testul pentru COVID-19 înainte de a participa la ceremonia de învestire a lui Joe Biden în funcția de președinte al SUA.

Potrivit specialiștilor, vaccinarea împotriva COVID-19 împiedică dezvoltarea unor forme grave ale bolii, însă nu previne complet infectarea cu noul coronavirus. De asemenea, este cunoscut faptul că abia după zece zile de la administrarea dozei de rapel, persoana în cauză are în organism nivelul optim de anticorpi.

Cazuri similare există și în România

Cazuri de acest fel au apărut și în România. Directoarea Direcției de Sănătate Publică (DSP)Dolja fost testată pozitiv cu coronavirus, dupărapel. Pe 26 ianuarie a făcutrapelul, pe 29 ianuarie a fost testată și tot pe 29 a primit rezultatul pozitiv al testului pentru COVID-19. Într-o intervenție telefonică în cadrul Știrilor B1 TV, purtătorul de cuvânt de laDSPa confirmat că în cadrul instituției sunt două persoane care au fost diagnosticate cu COVID-19, după ce au făcut doza derapel. Cele două persoane au forme ușoare ale bolii și sunt izolate la domiciliu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)