Un miliard de dolari pentru o moschee: Algeria ridică al treilea cel mai mare lăcaș de cult pentru musulmani din lume (VIDEO)

Un miliard de dolari pentru o moschee: Algeria ridică al treilea cel mai mare lăcaș de cult pentru musulmani din lume (VIDEO)

Algeria va stârni invidia lumii musulmane când marea Moschee din Alger va fi finalizată, în luna decembrie.

Lucrările la Djamaa el Djazair, sau Moscheea mare Alger, au început în 2011 și va fi al treilea cel mai mare edificiu religios al lumii musulmane, scrie RT.com.

Va avea o capacitate de zeci de mii de persoane, un minaret înalt de 300 de metri, fiind depăşită doar de moscheele din Medina şi Mecca, din Arabia Saudită.

Proiectul presupune construcţia mai multor clăditri, amplasate pe o suprafaţă de 20 de hectare, suprafaţa totală a construcţiilor fiind de 400.000 de metri pătraţi, la Mohammadia, la est de capitala ţării, în faţa Golfului Alger. Moscheea va avea şi o sală de conferinţe, un muzeu de artă şi istorie islamică, un centru de cercetări a istoriei Algeriei, zone comerciale, biblioteci şi o parcare de 6.000 de locuri.

Construcția este realizată de compania de stat chineză – China State Construction Engineering – și va costa în total un milioard de euro.

Un milard de dolari pentru o moschee: Algeria ridică al treilea cel mai mare lăcaș de cult pentru musulmani

#DIRECT_ONE_7xo3o9#