Un norvegian și un chinez, ostaticii Statului Islamic. Gruparea jihadistă a cerut răscumpărări în schimbul eliberării lor

Un norvegian și un chinez, ostaticii Statului Islamic. Gruparea jihadistă a cerut răscumpărări în schimbul eliberării lor
Foto: huffingtonpost.es

Gruparea jihadistă Stat Islamic a anunțat că ține un norvegian și un chinezo statici și cere răscupărări în schimbul lor, relatează The Telegraph. Grupul publicat în ultimul număr al revistei sale online Dabiq două imagini cu oameni purtând haine galbene de deținuți.

Cei doi bărbați au fost identificați ca fiind un norvegian de 48 de ani din Oslo și un chinez în vârstă de 40 de ani din Beijing. De asemenea, revista a publicat și o telegramă pentru oricine vrea să plătească răscupărarea lor. Gruparea nu a precizat când cei doi au fost capturați.

Statul Islamic controlează mari părți din Irak și Siria și a ucis numeroși ostatici, în execuții înfiorătoare filmate și postate online.

Premierul norvegian Erna Solberg a confirmat miercuri, într-o conferinţă de presă, că unul dintre ostatici este un norvegian în vârstă de peste 40 de ani ţinut ostatic în Siria.

Aceasta a mai precizat că militanții cer sume semnificative de bani și au o serie de cereri.

„Nu putem ceda şi nu vom ceda presiunilor teroriştilor şi criminalilor. Norvegia nu plăteşte răscumpărări”, a anunţat premierul norvegian.

Deși nu vor plăti rescumpărarea, premierul a declarat că autoritățile colaborează cu diverse părți pentru rezolvarea situației.

Oficialii chinezi nu au putut fi contacați pentru a oferi mai multe detalii, notează publicația.