Un nou cuvânt a fost inventat de un român. Este folosit pe tot globul

Un nou cuvânt a fost inventat de un român. Este folosit pe tot globul

Horace Dediu este românul care a inventat un cuvânt folosit la nivel global, informează Business Insider.Este vorba despre „micromobilitate”, care se referă la categoria de transport cu vehicule mici, ușoare, care de regulă, ating viteză de până la 25 de kilometri pe oră. Printre acestea, biciclete, scutere, trotinete, skateboard, care pot fi sau nu electrice.

Noul termen a fost utilizat de către Horace Dediu pentru prima oară în public în 2017. A susținut un discurs la un festival de tehnologie din Danemarca, la Copenhaga.

Horace Dediu, școlit în Statele Unite ale Americii

În prezent, românul locuiește în Finlanda, la Helsinki, iar peste 8 ani de zile a lucrat la Nokia. La nivel internațional, Dediu este cunoscut pentru analizele sale cu privire la strategia de business a Apple și prognozele pentru evoluția companiei.

Inventatorul cuvântului „micromobilitate” este originar din Sibiu (Dumbrăveni). Părinții săi au emigrat în Statele Unite, un motiv în plus pentru a studia la Massachusetts. Mai apoi a absolvit ingineria computerelor la Tufts University și un program MBA în administrarea afacerilor la Harvard, în SUA.

Ultima oră
22:45 - SPD, avans fragil față de CDU la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
22:38 - Ianis Hagi câștigă sume impresionante din contractele de publicitate. Cât încasează anual fotbalistul lui Glasgow Rangers
22:16 - Val de frig în România. Directoarea ANM, detalii importante despre cum va fi vremea în zilele următoare
21:53 - Noua conducere a PNL a fost aleasă oficial. Florin Cîțu: Au fost două zile lungi, dar importante pentru viitorul partidului (VIDEO)
21:34 - Noi probleme la alegerile din USR PLUS: „Cică deja am votat… lucru neadevărat. De ce apare că am votat cu Barna când aseară nu s-a încărcat pagina?”
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”
20:25 - Comuniștii au câștigat alegerile locale din Graz. Surpriză în orașul austriac care avea același primar de aproape două decenii
19:54 - Alegeri federale Germania, rezultate exit-poll: Social-democrații sunt pe prima poziție, cu un avans fragil față de CDU
19:49 - Cristian Diaconescu: Angela Merkel iese cu capul sus. A fost o susținătoare a atenției pentru Europa de Est, iar pe noi, românii, în anumite momente ne-a ajutat efectiv (VIDEO)