Un pescar a fost salvat după ce a plutit pe ocean 11 zile într-un frigider. Ajuns la țărm, bărbatul a primit îngrijiri medicale, dar apoi a fost arestat

Un pescar a fost salvat după ce a plutit pe ocean 11 zile într-un frigider. Ajuns la țărm, bărbatul a primit îngrijiri medicale, dar apoi a fost arestat
Un pescar a supraviețuit în mod miraculos, după ce a plutit într-un frigider în ocean timp de 11 zile. Foto: Captură video

Un pescar a supraviețuit în mod miraculos, după ce a plutit într-un frigider în ocean timp de 11 zile, în lipsa hranei și a apei.

Romualdo Macedo Rodrigues, în vârstă de 44 de ani, a părăsit Oiapoque la sfârșitul lunii iulie pentru a merge la pescuit. Barca lui a început să se scufunde în timpul călătoriei sale și a rămas în viață, urcând în frigider. El a fost salvat după un calvar de 11 zile de o barcă de pescuit din Surinameză. În momentul în care a fost găsit, bărbatul era la 280 de mile distanță de la locul unde a fost identificată barca scufundată.

Bărbatul a intrat în panică și a urcat în frigider

Potrivit presei, Romualdo nu știa să înoate, iar când barca a început să se scufunde, acesta a fost cuprins de panică și s-a băgat în frigiderul pe care îl avea la bord.  Atât timp cât a plutit, a slăbit cu 10 kilograme, pentru că nu a avut nici ce mânca, nici ce bea.

„Ceea ce m-a chinuit cel mai mult a fost setea. Credeam că voi fi atacat de rechini, pentru că sunt o mulțime în larg”, a mai povestit bărbatul.

După 11 zile, a fost găsit de echipajul altei bărci. Aceștia l-au scos din mare în largul coastei Surinamului, învecinată cu cu Guyana Franceză. Bărbatul a mărturisit că a fost „cea mai importantă zi ” din viața lui și că atunci „s-a născut din nou”, scrie DailyMail.

„Am auzit un zgomot și mi-am dat seamă că era o barcă. Dar echipajul nu credea că e cineva acolo. Apoi s-au apropiat încet, iar eu mi-am ridicat brațele și am cerut ajutor”, a mai spus bărbatul.

Frigiderul în care a fost găsit pescarul. Foto: Captură video

Pescarul a fost arestat de polițiști pentru că nu avea acte

Romualdo a fost fost salvat la aproximativ 450 de kilometri distanță de locul în care s-a scufundat barca lui. Momentul în care a fost salvat a fost filmat. Romualdo era deshidratat și dezorientat, avea insolație și hainele îi erau rupte. „Acest frigider a fost pentru mine Dumnezeu, un miracol”, a mai spus el pentru presa locală.

„Era foarte slăbit, dar cu o dispoziție neașteptat de bună. Rănile pe care le avea pe corp, în general arsuri solare, sunt deja ameliorate. Când a fost găsit avea probleme de vedere din cauza căldurii excesive, a sării și a luminii, dar era calm”, a precizat Luis Carlos Porto, ofișer de poliție, la câteva zile după salvarea pescarului.

Ajuns la țărm, el a beneficiat de îngrijiri medicale. Ulterior, bărbatul a fost arestat pentru că nu avea documente. Potrivit surselor, el a petrecut 16 zile în arest, până a recuperat actele, apoi a fost lăsat să plece în Brazilia.

Urmăriți B1TV.ro și pe