Un primar din Italia a intrat în greva foamei. Politicianul doarme în cort și pichetează împotriva măsurilor antiCOVID-19

Un primar din Italia a intrat în greva foamei. Politicianul doarme în cort și pichetează împotriva măsurilor antiCOVID-19
Foto: De Luca Sindaco di Messina.

Cateno De Luca, edilul orașului Messina a intrat în greva foamei. Bărbatul protestează împotriva măsurilor de prevenire a coronavirusului. Politicianul este nemulțumit de restricțiile impuse de Guvernul italian.

Primarul a instalat deja un cort în portul oraşului Messina şi doarme acolo din weekend. Acesta urmărește să blocheze simbolic Strâmtoarea Messina dintre Sicilia şi peninsula italiană.

Potrivit Agerpres, Cateno De Luca pichetează împotriva măsurii care prevede că doar cei vaccinaţi sau convalescenţii pot veni pe insula din Mediterana sau pleca de acolo cu feribotul sau avionul. Persoanele vizate au acces şi în hoteluri, centre de congrese, restaurante, instalaţii de teleschi şi mijloace de transport locale sau pe distanţe lungi.

Greva foamei lui Cateno De Luca  a început marţi dimineaţa. Edilul crede că statul „ţine prizonieră” Sicilia. Primarul localității Messina a renunțat la funcție luni, 17 ianuarie.

Urmăriți B1TV.ro și pe