Un prinţ saudit dă în judecată Forbes pentru că i-au calculat greşit averea

Un prinţ saudit dă în judecată Forbes pentru că i-au calculat greşit averea
Prinţul saudit Alwaleed bin Talal s-a hotărât să dea în judecată revista americană Forbes, care realizează anual un clasament al celor mai bogaţi oameni din lume, pe motiv că publicaţia i-a subevaluat averea...

Prinţul saudit Alwaleed bin Talal s-a hotărât să dea în judecată revista americană Forbes, care realizează anual un clasament al celor mai bogaţi oameni din lume, pe motiv că publicaţia i-a subevaluat averea cu 9,6 miliarde de dolari.

Alwaleed bin Talal, considerat cel mai influent om de afaceri din Orientul Mijlociu, a fost indignat să fie situat pe locul 26 în topul celor mai bogaţi oameni din lume, după ce Forbes i-a evaluat averea la 20 de miliarde de dolari.

Prinţul saudit susţine că averea sa este aproape de 30 de miliarde de dolari, astfel că a acuzat publicaţia americană pentru că a utilizat o metodologie incorectă pentru a-l scoate din top 10, scrie Huffington Post.

Alwaleed bin Talal a depus o plângere la un tribunal dnin Londra împotriva publicaţiei, editorului Randall Lane şi doi din jurnaliştii Forbes.

Forbes a fost surpsinsă să afle că prinţul a dat în judecată publicaţia, susţinând că a calculat averea lui Alwaleed bin Talal pe baza valorii investiţiilor din portofoliul Kingdom Holding mai degrabă decât pe baza preţului acţiunilor sale pe bursa saudită.

Experţii juridici susţin că Alwaleed va trebui să dovedească faptul că reputaţia sa în Angliei şi Ţara Galilor a fost serios afectată şi că societatea sa a suferit pagube financiare serioase.

 

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe