Un șofer din România transporta 40 de imigranți, în camionul frigorific: „Se temeau să moară din lipsă de oxigen în timpul călătoriei”

Un șofer din România transporta 40 de imigranți, în camionul frigorific: „Se temeau să moară din lipsă de oxigen în timpul călătoriei”
foto: RT.com

Un șofer românriscă să stea mulți ani în închisoare, în Austria, după ce în camionul lui frigorific au fost găsiți 40 de imigranți aproape morți. Imigranții erauîngrămădiți într-o dubă unde nu aveau ventilație, conform agenției de știri AFP.

Șofer român transporta 40 de imigranți, în camionul frigorific

Poliția a anunțat miercuri că șoferul a fost arestat în Austria. Șoferul vehiculului este un turc în vârstă de 51 de ani, care locuiește în România.

La marginea unei autostrăzi din Austria au fost descoperiți 38 de migranți, inclusiv șase copii, din Siria, Irak și Turcia, în seara zilei de 9 septembrie, se arată în raportul poliției regionale.

Închiși de mai multe ore într-un camion frigorific, oamenii au rămas la un moment dat fără oxigen.

În urma audierilor, persoanele clandestine au mărturisit că „se temeau să moară din lipsă de oxigen în timpul călătoriei” și au reușit să oprească camionul.

„Unii au profitat de ocazie pentru a fugi”, a spus poliția austriacă, conform Hotnews.ro.

De menționat este că abia după ce a fost avertizată de șoferii care treceau în zonă, poliția a intervenit cu un elicopter. Ulterior, șoferul vehiculului, un turc în vârstă de 51 de ani, care locuia în România, a fost arestat. Cu toate acestea, anchetatorii suspectează existența unei rețele mai mari.

Conformprimelor elemente ale anchetei, se pare că migranții se îmbarcaseră în camion în România, pentru o sumă de 6.000 până la 8.000 de euro, pentru a traversa frontiera externă Schengen a Uniunii Europene (UE) care separă România de Ungaria și a ajunge în Europa de Vest.

Pe de altă parte, ofițerii de poliție din Austrianu au specificat destinația finală a imigranților ilegali.

„Se temeau să moară din lipsă de oxigen în timpul călătoriei”

În total, patruzeci și trei de persoane au fost ascunse în camion. Mai multedintre ele au necesitat tratament spitalicesc din cauză că au statîngrămădiți în dubă unde nu aveau ventilați.

O parte dintre imigranți au reușit să fugă și nu au fost găsite nici până la momentul actual.

„Înregistrăm în prezent o creștere a numărului de contrabandiști”, a detaliat șeful biroului de anchetă penală din Austria de Jos, Omar Haijawi-Pirchner.

În anul2015,71 de persoane au murit prin sufocareîn compartimentul frigorific al unei autoutilitare, în Austria. Tragicul eveniment a zguduit opinia publică internațională și a favorizat deschiderea temporară a frontierelor europene către sute de mii de solicitanți de azil.

Anul trecut, justiția maghiară a pronunțat condamnări pe viață împotriva celor patru principali traficanți ai rețelei care îmbarcase victimele în Ungaria.

Ultima oră
21:53 - Noua conducere a PNL a fost aleasă oficial. Florin Cîțu: Au fost două zile lungi, dar importante pentru viitorul partidului (VIDEO)
21:34 - Noi probleme la alegerile din USR PLUS: „Cică deja am votat… lucru neadevărat. De ce apare că am votat cu Barna când aseară nu s-a încărcat pagina?”
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”
20:51 - Proiecțiile sugerează un rezultat strâns la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
20:25 - Comuniștii au câștigat alegerile locale din Graz. Surpriză în orașul austriac care avea același primar de aproape două decenii
19:54 - Alegeri federale Germania, rezultate exit-poll: Social-democrații sunt pe prima poziție, cu un avans fragil față de CDU
19:49 - Cristian Diaconescu: Angela Merkel iese cu capul sus. A fost o susținătoare a atenției pentru Europa de Est, iar pe noi, românii, în anumite momente ne-a ajutat efectiv (VIDEO)
19:12 - Rareș Bogdan, reales în funcția de prim-vicepreședinte al PNL. Ceilalți trei prim-vicepreședinți propuși de echipa Cîțu nu au avut contracandidat
19:09 - Daniel Fenechiu: Florin Cîțu a spus că prioritatea este refacerea coaliției / Nu cred că se pune problema unei „epurări” în PNL. Personal cred că ar trebui analizată conduita manifestată sâmbătă la adresa lui Klaus Iohannis (VIDEO)