Un ucrainean a trăit mai multe săptămâni cu o rachetă neexplodată în casă

Un ucrainean a trăit mai multe săptămâni cu o rachetă neexplodată în casă
Foto: Facebook/Kharkov.budni.

Un ucrainean din orașul Harkov a trăit mai multe săptămâni cu o rachetă în casă. Proiectilul a spart plafonul locuinţei, dar nu a explodat. Ucraineanul se teme, totuşi, să atingă racheta, informează Antena3.

Ucraineanul a fost „vecin” cu o rachetă rusească

Geniștii ucraineni au mai scos o rachetă neexplodată de 500 de kilograme din acoperişul unei clădiri.

„Acum, oraşul este relativ calm ceea ce ne permite să ducem la îndeplinire astfel de acţiuni. După cum ştiţi, s-a pierdut mult timp, nu s-a mai făcut nimic. Când erau bombardamente şi atacuri directe asupra Harkovului, astfel de acţiuni nu erau duse la îndeplinire de nimeni”, a precizat Igor Ovcearuk, genist ucrainean, cita de sursa menționată.

În același timp, Forțele armate ale Federației Ruse continuă să lanseze lovituri cu rachete asupra infrastructurii militare și civile critice amplasate pe teritoriul Ucrainei. Atacurile aeriene sunt lansate de pe teritoriul Belarusului, susțin reprezentanții Statului Major.

Rușii lansează atacuri aeriene pe teritoriul Ucrainei

„Ocupanții ruși continuă să lanseze lovituri cu rachete asupra infrastructurii militare și civile critice de pe teritoriul Ucrainei. Situația privind activitățile Forțelor Armate ale Republicii Belarus nu s-a schimbat semnificativ în direcțiile Volîni și Polesie. Amenințarea cu folosirea rachetelor de pe teritoriul acestei țări rămâne în vigoare”, precizează reprezentanții Statului Major, într-o postare pe Facebook.

Potrivit sursei citate, în direcția Seversk, pentru a acoperi secțiunea graniței ruso-ucrainene din regiunile Briansk și Kursk, inamicul deține până la trei grupuri tactice de batalion din Armatele 1 de tancuri și 20 de arme combinate, precum și unități aeropurtate.

Urmăriți B1TV.ro și pe