Ungaria a adoptat o lege pentru protejarea tinerilor de homosexualitate. Măsurile care vor fi implementate de Guvernul Viktor Orban

Ungaria a adoptat o lege pentru protejarea tinerilor de homosexualitate. Măsurile care vor fi implementate de Guvernul Viktor Orban
Foto: Hepta - Abaca Press / Liewig Christian/ABACA

Ungaria se dezice din nou, de „trendurile” internaționale. După ce a devenit prima țară din Europa care a desfășurat un meci la EURO cu stadionul plin și după ce s-a poziționat ferm împotriva mișcării BLM, Parlamentul de la Budapesta a adoptat un text de lege care interzice promovarea homosexualității în rândul minorilor, informează CNN.

157 din 199 de parlamentari au votat pentru legea ce respingeintervenția comunității LGBT în educația tinerilor. Opoziția a boicotat votul, cu excepția partidului Jobbik, care-l contestă pe Viktor Orban, însă care a hotărât să voteze pentru susținerea amendamentului.

„Pornografia și conținutul care reprezintă sexualitate sau promovează o abatere de la identitatea de gen, schimbarea sexului și homosexualitatea nu trebuie să fie accesibile celor cu vârsta sub 18 ani”, se arată în textul de lege, prin care parlamentarii maghiari doresc să protejeze „drepturile copiilor”.

Prin noua lege votată de maghiari, parlamentarii își propun să protejeze copiiiprin limitarea accesului la conținutul artistic, precum videoclipuri, filme, cărți, muzică, respectiv spoturi comerciale și produse care promovează homosexualitatea infantilă și alte derivate ale mișcării LGBT, mai agresiv sau mai voalat.

Viktor Orban este, de asemenea, un susținător al creșterii natalității, prin introducerea mai multorlegi care vin în sprijinul familiilor. De anumite facilități beneficiază și polonezii, în timp ce alte țări care sunt într-un ritm accelerat de depopulare, precum România, privesc impasibile declinul.

Parada LGBT 2021, anunțată și în România

Subiectul LGBT a revenit din nou, în atenția opiniei publice, și în România. În 2021, reprezentanții comunității minorităților sexuale au anunțat că vor organiza o paradă în București, care va dura aproape o săptămână. Primele reacții ostile au venit din rândul creștinilor ortodocși, pentru că evenimentul este programat în timpul Postului Adormirii Maicii Domnului.

„După părerea mea, clar că este o provocare. Haideți să fim onești, scopul lor acesta este, să-i întărâte pe creștini, să provoace tot felul de reacții virulente, astfel încât ei să se victimizeze și în cele din urmă, să câștige ‘electorat’.

În acest an, se pare că nu a fost de ajuns și au ales perioada postului, timp de șase zile. Data viitoare, probabil că va fi exact pe perioada postului (n.r. – 15 zile), ca să creeze ‘alternativă’. Este ceva care poate aduce atacuri în ansamblu, la nivel social. Se dorește o alternativă anarhică. Mai mult, se consumă o grămadă de lucruri, în perioada acestor festivaluri”, a declarat teologul Valetin Guia pentru B1.ro.

Rod Deher, cunoscut scriitor american, a oferit de curând, în cadrul unui interviu, comentarii despre modul în care gestionează România relațiacu comunitatea și campaniileLGBT. În plus, a tras un semnal de alarmă.

„România are multă bogăție spirituală pe care o poate folosi pentru a rezista acestei ideologii. Aveți mai multe decât avem noi în America. Trebuie să ne ajutați pe noi să rămânem puternici.

(…) Mesajul meueste ‘Trezirea!’. Orice se întâmplă în America, va veni și aici, mai târziu. Avem și noi, în America, ortodocși, catolici sau protestați, care cred că la ei nu se va întâmpla (n.r. – să ia amploare fenomenul). Între timp, se întâmplă chiar sub nasul lor”, a declarat Rod Dreher pentru R3Media.ro.