Ungaria a adoptat o lege pentru protejarea tinerilor de homosexualitate. Măsurile care vor fi implementate de Guvernul Viktor Orban

Ungaria a adoptat o lege pentru protejarea tinerilor de homosexualitate. Măsurile care vor fi implementate de Guvernul Viktor Orban
Foto: Hepta - Abaca Press / Liewig Christian/ABACA

Ungaria se dezice din nou, de „trendurile” internaționale. După ce a devenit prima țară din Europa care a desfășurat un meci la EURO cu stadionul plin și după ce s-a poziționat ferm împotriva mișcării BLM, Parlamentul de la Budapesta a adoptat un text de lege care interzice promovarea homosexualității în rândul minorilor, informează CNN.

157 din 199 de parlamentari au votat pentru legea ce respingeintervenția comunității LGBT în educația tinerilor. Opoziția a boicotat votul, cu excepția partidului Jobbik, care-l contestă pe Viktor Orban, însă care a hotărât să voteze pentru susținerea amendamentului.

„Pornografia și conținutul care reprezintă sexualitate sau promovează o abatere de la identitatea de gen, schimbarea sexului și homosexualitatea nu trebuie să fie accesibile celor cu vârsta sub 18 ani”, se arată în textul de lege, prin care parlamentarii maghiari doresc să protejeze „drepturile copiilor”.

Prin noua lege votată de maghiari, parlamentarii își propun să protejeze copiiiprin limitarea accesului la conținutul artistic, precum videoclipuri, filme, cărți, muzică, respectiv spoturi comerciale și produse care promovează homosexualitatea infantilă și alte derivate ale mișcării LGBT, mai agresiv sau mai voalat.

Viktor Orban este, de asemenea, un susținător al creșterii natalității, prin introducerea mai multorlegi care vin în sprijinul familiilor. De anumite facilități beneficiază și polonezii, în timp ce alte țări care sunt într-un ritm accelerat de depopulare, precum România, privesc impasibile declinul.

Parada LGBT 2021, anunțată și în România

Subiectul LGBT a revenit din nou, în atenția opiniei publice, și în România. În 2021, reprezentanții comunității minorităților sexuale au anunțat că vor organiza o paradă în București, care va dura aproape o săptămână. Primele reacții ostile au venit din rândul creștinilor ortodocși, pentru că evenimentul este programat în timpul Postului Adormirii Maicii Domnului.

„După părerea mea, clar că este o provocare. Haideți să fim onești, scopul lor acesta este, să-i întărâte pe creștini, să provoace tot felul de reacții virulente, astfel încât ei să se victimizeze și în cele din urmă, să câștige ‘electorat’.

În acest an, se pare că nu a fost de ajuns și au ales perioada postului, timp de șase zile. Data viitoare, probabil că va fi exact pe perioada postului (n.r. – 15 zile), ca să creeze ‘alternativă’. Este ceva care poate aduce atacuri în ansamblu, la nivel social. Se dorește o alternativă anarhică. Mai mult, se consumă o grămadă de lucruri, în perioada acestor festivaluri”, a declarat teologul Valetin Guia pentru B1.ro.

Rod Deher, cunoscut scriitor american, a oferit de curând, în cadrul unui interviu, comentarii despre modul în care gestionează România relațiacu comunitatea și campaniileLGBT. În plus, a tras un semnal de alarmă.

„România are multă bogăție spirituală pe care o poate folosi pentru a rezista acestei ideologii. Aveți mai multe decât avem noi în America. Trebuie să ne ajutați pe noi să rămânem puternici.

(…) Mesajul meueste ‘Trezirea!’. Orice se întâmplă în America, va veni și aici, mai târziu. Avem și noi, în America, ortodocși, catolici sau protestați, care cred că la ei nu se va întâmpla (n.r. – să ia amploare fenomenul). Între timp, se întâmplă chiar sub nasul lor”, a declarat Rod Dreher pentru R3Media.ro.

Ultima oră
07:43 - Incendiile de vegetație au provocat noi evacuări de turiști în Turcia. Grecia, Italia și Bosnia s-au confruntat și ele cu flăcări violente, iar valul de căldură continuă (VIDEO)
07:15 - Furtunile au făcut ravagii în țară. Maramureș, printre cele mai afectate județe (VIDEO)
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac