Ungaria ia în calcul mobilizarea armatei pentru a face față crizei imigranților

Ungaria ia în calcul mobilizarea armatei pentru a face față crizei imigranților

Lajos Kosa, un deputat din Fidesz, partid de guvernământ din Ungaria, a declarat că mobilizarea armatei în contextul actualei crize a imigranților este ”necesară și constituțională”, Parlamentul din această țară urmând să dezbată un proiect în acest sens, informează MTI, citată de Mediafax.

„Mobilizarea armatei are rolul de protejare a populaţiei. Şi alte state, precum Austria, Cehia, Danemarca şi Slovacia, au recurs la ajutorul armatelor proprii. Spre deosebire de ceea ce susţin socialiştii şi liberalii, militarii nu vor împuşca imigranţi la frontieră”, a declarat Lajos Kosa.

La rândul său, Adam Mirkoczki, reprezentant al formaţiunii naţionaliste Jobbik, a declarat că susține această inițiativă pentru că necesitatea mobilizării armatei este ”evidentă”:

Parlamentul ungar va dezbate o moțiune care prevede mobilizarea armatei în contextul crizei imigranților.

În replică, opoziţia socialistă şi liberală a susținut că inițiativa este ”neconstituțională”.

Ultima oră
00:49 - Asztalos Csaba (CNCD), despre minoritățile sexuale: Sunt concetățeni care suferă, nu sunt tratați în demnitatea lor umană. Prejudecățile sunt exploatate / Subiectul, parte din așa-zisul război hibrid-mediatic promovat de Rusia (VIDEO)
23:43 - Restanțierii la energie electrică și gaze vor putea fi debranșați. Guvernul a abrogat prin OUG prevederea care interzicea deconectarea rău-platnicilor pe perioada stării de alertă
23:37 - Incendiu de vegetație în Corbeanca. Flăcările s-au răspândit rapid din cauza vântului
22:48 - Grecia, în lupta cu flăcările. Incendiile de vegetație pun în pericol orașele de la periferia Atenei: Este dramatic! Tuturor ne este frică (VIDEO)
22:48 - Irineu Darău, candidatul-surpriză la șefia USR-PLUS: Sunt foarte multe probleme interne. Ceva trebuie să se schimbe în conducerea partidului. Abia aștept dezbaterile cu cei doi contracandidați (VIDEO)
22:24 - Situație dramatică în Grecia. Românii plecați în vacanță au primit avertizarea RO-Alert, din cauza incendiilor puternice de vegetație. O autostrada este închisă
22:10 - Sfârșitul unei ere | Ce performanțe a reușit Leo Messi la FC Barcelona: Lista trofeelor câștigate
22:04 - Cod roșu de vijelii și ploi torențiale, valabil în România. Rafalele vor depăși 100 km/h
21:56 - Acoperișul unui bloc din Lupeni, smuls de vântul puternic și aruncat peste mașini. Două autoturisme au fost avariate (FOTO)
21:45 - E oficial: Aventura lui Leo Messi la Barcelona s-a terminat. Anunțul clubului