Ungaria va trimite României 1.000 de cutii de favipiravir

Ungaria va trimite României 1.000 de cutii de favipiravir
Sursa foto: Facebook Szijjártó Péter

Ungaria va trimite României 1000 de cutii de medicamente favipiravir, care sunt utilizate pentru tratarea bolnavilor infectaţi cu coronavirus, a anunţat vineri pe Facebook ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior, Péter Szijjártó, citat de agenția maghiară MTI.

„Al patrulea val al pandemiei este, fără îndoială, aici. Cei care nu s-au vaccinat vor da uşor de necaz, la fel cum s-a întâmplat peste tot în lume”, a menţionat Szijjarto pe Facebook, avertizând că „ţările cu rate reduse de vaccinare se confruntă cu probleme mai serioase”.

În ceea ce priveşte România, necazul “nu a venit singur”, toată lumea a putut auzi săptămâna trecută de teribilul incendiu dintr-un spital, a amintit ministrul. Suntem gata să ne ajutăm vecinii, ne consultăm în acest sens în mod regulat cu Hunor Kelemen, vicepremierul României, a precizat Szijjártó.

“În prima etapă, la începutul săptămânii viitoare vom trimite 1000 de cutii din medicamentul favipiravir. Acest medicament oferă şanse bune – în unele cazuri – de a evita sau de a trata simptomele mai severe cauzate de coronavirus”, a scris ministrul.

Potrivit lui Szijjártó, cu cât apărarea vecinilor este mai eficientă, cu atât mai bine va fi şi pentru noi.

Discuţiile continuă cu privire la alte modalităţi de ajutorare, se arată în postarea lui Péter Szijjártó.