Unii nu mai pot de dragul vaccinării – înghesuială la o vaccinare ilegală pe aeroportul din Lübeck

Unii nu mai pot de dragul vaccinării - înghesuială la o vaccinare ilegală pe aeroportul din Lübeck
Foto: Hepta.ro / DPA Images / BRENDON THORNE

Poliția a oprit sâmbătă o campanie de vaccinare mai puțin obișnuită și ilegală, după cum a relatat cotidianul german „Bild”. În timp ce unii fug de vaccin ca dracul de tămâie, alții se oferă voluntari, tocmai în Germania. Și nu sunt puțini. Știrea a fost preluată rapid de întreaga presă germană.

Sâmbătă, 150 de persoane voluntare, alte surse media vorbesc de până la 700 de doritori, așteptau la aeroportul din Lübeck să se vaccineze cu serul neautorizat, conceput de Winfried Stöcker. Acesta e medic, mare proprietar și investitor imobiliar în estul Germaniei, printre altele și proprietar al aeroportului din Lübeck și personaj care a ținut prima pagină a presei cu o serie de inițiative controversate, după cum relatează revista germană „Der Spiegel„.

50 sau dupa alte relatări peste 100 de voluntari au și primit o doză de vaccin din serul neautorizat, preparat de către profesorul de medicină și proprietar al unei firme germane de medicamente dar și sponsor al partidului german de extremă dreapta AfD.

La intervenția poliției, „vaccinul do-it yourself” a fost confiscat, au fost sechestrate seringi și listele de vaccinare în care au fost înregistrate datele personale ale celor prezenți.