Ursula von der Leyen anunță că din iunie Comisia Europeană vrea să emită avizul privind candidatura Ucrainei la UE

Ursula von der Leyen anunță că din iunie Comisia Europeană vrea să emită avizul privind candidatura Ucrainei la UE
Ursula von der Leyen anunță că din iunie Comisia Europeană vrea să emită avizul privind candidatura Ucrainei la UE. Sursa Foto: Hepta/ Philipp von Ditfurth/dpa

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a transmis luni, după o discuție cu președintele Volodimir Zelenski, că din luna iunie Comisia Europeană plănuiește să lanseze avizul său în ceea ce privește obținerea Ucrainei a statului de candidat la aderarea la Uniunea Europeană.

Comisia Europeană va emite avizul privind candidatura Ucrainei la UE

„Aşteptăm cu nerăbdare să primim răspunsurile Ucrainei la chestionarul de aderare la UE. Comisia Europeană are intenţia să emită avizul său în iunie”, a comunicat pe Twitter şefa executivului Uniunii Europene.

De curând, preşedinta Comisiei Europene a avut o conversaţie prin video conferinţă cu preşedintele Ucrainei, potrivit EFE și AFP.

Cele 27 state membre au mandatat Comisia Europeană cu examinarea cererii de aderare depuse de Ucraina, un pas care deschide calea unui îndelungat proces de negocieri a cărui finalizare va necesita aprobarea tuturor membrilor UE, relatează Digi24.

Ursula von der Leyen: Mobilizăm puterea economică a UE

Uniunea Europeană a sprijinit poporul ucrainean încă de la începutul războiului provocat de Vladimir Putin.

„Mobilizăm puterea economică a UE, adoptând o serie de sancţiuni menite să epuizeze resursele utilizate de Putin pentru a-şi finanţa războiul. Pe de altă parte, am direcţionat deja aproximativ 4 miliarde euro sub formă de asistenţă macrofinanciară, ajutor umanitar şi sprijin pentru statele membre care primesc refugiaţi din Ucraina”, potrivit ec.europa.eu.

În luna aprilie, Comisia Europeană a organizat împreună cu Canada un eveniment mondial de strângere de fonduri, în cadrul căruia s-au strâns 9,1 miliarde euro, sumă destinată persoanelor care fug din calea bombelor aflate atât în interiorul, cât şi în afara Ucrainei.

Urmăriți B1TV.ro și pe