Vaccinul anti-COVID de la Pfizer, eficacitate de 90,7% la copiii cu vârste între 5 și 11 ani, anunță compania

Vaccinul anti-COVID de la Pfizer, eficacitate de 90,7% la copiii cu vârste între 5 și 11 ani, anunță compania
Doze din vaccinul anti-COVID-19 de la Pfizer-BioNTech, la un centru de vaccinare din Londra, Marea Britanie. Foto: Hepta.ro / Zuma Press / Dinendra Haria

Pfizer BioNTech anunță că vaccinul pe care l-a dezvoltat, împotriva COVID-19, are o eficacitate de 90,7% pe segmentul de vârstă 5 – 11 ani. Datele au fost obținute într-un studiu clinic efectuat pe copii, după cum a anunțat producătorul american.

La studiul clinic au participat 2.268 de copii. Potrivit datelor oferite de companie, 16 dintre copiii participanți la studiu care au primit placebo s-au infectat cu COVID-19, comparativ cu 3 care au primit serul pentru imunizare, notează Reuters.

Pfizer anunță că serul anti-COVID are eficacitate de 90,7% la copiii cu vârste între 5 și 11 ani

Având în vedere că de două ori mai mulți copii dintre cei 2.268 care au participat la studiu au primit vaccinul comparativ cu placebo, specialiștii explică că acest lucru evidențiază eficacitatea de 90%.

În SUA, Pfizer a trimis deja documentele la Administrația pentru Alimente și Medicamente, iar marți urmează să aibă loc o întâlnire în vederea stabilirii siguranței vaccinul de la Pfizer pentru administrarea la copiii între 5 și 11 ani.