Varianta britanică a coronavirusului reprezintă aproape jumătate din cazurile din Germania

Varianta britanică a coronavirusului reprezintă aproape jumătate din cazurile din Germania
Foto: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA

Institutul Robert Koch (RKI) a anunțat că tulpina de coronavirus descoperită în Marea Britanie reprezintă deja 46% din cazurile pozitive din Germania. În urmă cu o lună, noua variantă reprezenta doar 6% din infectări, iar acum două săptămâni 22%. 25.000 de cazuri sunt recent identificate, arată datele institutului, citate de DPA.

RKI, despre cât de periculoasă e tulpina britanică de coronavirus

Institutul Robert Koch avertizează că această tulpină de SARS-CoV-2 va continua să se extindă cu mare viteză, fiind foarte contagioasă. De asemenea, potrivit unor studii, ar fi responsabilă de cazuri mai grave de COVID-19.

Varianta de coronavirus descoperită în Africa de Sud și cea din Brazilia reprezintă procente mai mici din numărul total de infectări.

Varianta britanică s-a extins până acum în cel puţin 80 de ţări, arată un studiu al revistei Science.

Germanii și-au pierdut răbdarea. Majoritatea nu mai susține măsurile stricte antipandemie

Un sondaj comandat de DPA arată că autoritățile germane nu se mai pot baza pe susţinerea publicului în ce priveşte măsurile stricte antipandemie, după două luni şi jumătate de lockdown total.

Doar 26% dintre cei chestionaţi de YouGov au afirmat că susţin continuarea actualelor măsuri, iar 9% chiar vor un răspuns mai strict la pericolul pandemiei.

Majoritatea respondenţilor s-au pronunţat fie pentru relaxarea restricţiilor (43%), fie pentru revenirea completă la normalitate (17%).

E pentru prima dată de la introducerea măsurilor dure, la jumătatea lunii decembrie, când un sondaj YouGov nu arată o majoritate în favoarea lockdownului.

Acesta este contextul în care cancelarul Angela Merkel și liderii celor 16 landuri federale ale ţării au ajuns, după mai mult de nouă ore de negocieri dure, la un acord asupra unui calendar pentru relaxarea măsurilor.

Ultima oră
19:47 - Ludovic Orban: Prezența lui Nicolae Ciucă pe listele PNL drept candidat la Senat pe Dolj a fost o cerere a președintelui Klaus Iohannis (VIDEO)
19:46 - Ludovic Orban: Klaus Iohannis poate ajunge în situația de a-i fi contestat mandatul de președinte, dacă el perpetuează în mod artificial criza (VIDEO)
19:38 - USR nu vrea alegeri anticipate. Mesajul lui Dacian Cioloș, despre o eventuală revenire la guvernare, alături de PNL și UDMR
19:38 - Ana Maria Mocanu, infectată cu noul coronavirus. Boala se manifestă ciudat: „Am simțit niște mâncărimi foarte puternice”
19:30 - Ludovic Orban: Dacă chiriașul de la Cotroceni se încăpățânează în a impune un guvern minoritar, sunt posibile alegerile anticipate. Până la urmă, ele sunt soluția (VIDEO)
19:24 - Ludovic Orban: Grupul parlamentar al PNL răspunde la comenzile lui Cîțu și Iohannis, comenzi contrare intereselor fundamentale ale cetățenilor (VIDEO)
19:15 - Ludovic Orban: PNL să nu mai asculte comenzile absurde de la Cotroceni. Cîțu și susținătorii lui să plece acasă, iar coaliția să fie refăcută. Altfel, e foarte posibil să-mi iau la revedere de la echipa demolatoare (VIDEO)
19:14 - Anda Adam se răsfață la maxim! Care este cel mai scump accesoriu din colecția vedetei
19:06 - Dacian Cioloș: Trebuie să ne concentrăm eforturile și energia pe construirea unei majorități. Armistițiu și înțelegere între partide există deja. Cred că putem găsi soluții pentru refacerea coaliției
18:53 - Peste 10.000 de flacoane de Remdesivir distribuite marți în 120 de spitale care tratează pacienți cu forme severe de COVID-19