Vești proaste pentru Joe Biden. Nici SUA nu reușește să-și atingă ținta de persoane vaccinate anti-COVID-19

Vești proaste pentru Joe Biden. Nici SUA nu reușește să-și atingă ținta de persoane vaccinate anti-COVID-19
Sursa Foto: www.politico.com

Nu doar România nu-și atinge ținta de vaccinare. SUA se află într-un scenariu asemănător, după ce 65,4% dintre cetățenii de peste 18 ani au primit cel puțin o doză din cele trei seruri anti-COVID autorizate pe teritoriul american.

Ținta anunțată de către Joe Biden în luna mai este de 70% și ar trebui să fie atinsă până pe data de 4 iulie, ziua națională. Un responsabil al Casei Albe a făcut anunțul eșecului anticipat, potrivit AFP.

Eșecul SUA, anunțat de un consilier de la Casa Albă

Zeff Zients, consilier pe probleme de COVID, a anunțat că targetul de 70% va fi atins doar pentru adulții de peste 27 de ani până pe 4 iulie.

„Credem că ar mai dura câteva săptămâni în plus pentru a ajunge să avem 70% dintre toți adulții cu cel puțin o doză primită”, a declarat oficialul de la Casa Albă.

10 milioane de persoane lipsesc din target-ul propus de Casa Albă, până pe data de 4 iulie. Din cele50 de state federale, 16, plus capitala Washington D.C.au atins pragul de 70% dintre adulţi vaccinaţi cu cel puţin o doză.

În România, 22,5% din populație a fost vaccinată anti-COVID-19 până marți, 22 iunie.

Tags:
Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)