Vicenzo Spadafora: „Sunt homosexual”. Ultima declarație a fostului ministru al Sportului din Italia

Vicenzo Spadafora: „Sunt homosexual”. Ultima declarație a fostului ministru al Sportului din Italia
Vincenzo Spafadora / Facebook

Fostul ministru al Sportului din Italia, Vincezo Spadafora, a declarat în premieră la un post de televiziune local că acesta este homosexual, conform Corriere della Sera.

„Acum voi fi puțin mai fericit și mai liber”

”O spun: sunt homosexual. Acum voi fi puțin mai fericit și mai liber. (…) Această temă în politică este adesea folosită pentru a răni adversarul. Așa că acum voi opri discuțiile despre mine”, a spus Spadafora.

”Cred că viața privată a oamenilor trebuie să rămână așa și dacă am fi fost o țară mai avansată din punct de vedere cultural, mai ales în problema drepturilor minorităților, poate că dezbaterile din ultimele săptămâni nici nu le-am fi abordat. Dar cred și că cei care au un rol public, politic ca al meu, în acest moment istoric, au ceva mai multă responsabilitate”, a mai transmis fostul ministru.

Legea Zan

În Italia, în ultimele săptămâni, s-a depus un proiect de lege ce vizează în mod direct persoanele ce incită la ură asupra comunității LGBTQ. Proiectul a fost denumit „Legea Zan”, după numele parlamentarului ce a propus această lege.

”Îmi pasă. Aceasta este o motivație foarte politică, aceasta este și o modalitate pentru mine de a mărturisi angajamentul meu politic. Pentru toți cei care în fiecare zi luptă pentru drepturile lor și au mai puține șanse să o facă decât am eu, datorită muncii mele”, a spus Spadafora.

„Această temă în politică este, din păcate, încă folosită pentru a răni adversarul, pentru acel zumzet de fundal care este uneori foarte mizerabil. În seara asta am vrut să opresc acest zumzet, știind că rămân omul care sunt, în drumul, chiar și complicat, personal, pe care îl parcurgem fiecare dintre noi în viață, indiferent de motiv. Și față de care trebuie să avem mult respect”, a mai spus Spadafora.

Urmăriți B1TV.ro și pe