Viktor Orban, la Băile Tușnad: „La noi tatăl este bărbat, mama este femeie şi copiii noştri să fie lăsaţi în pace”

Viktor Orban, la Băile Tușnad: „La noi tatăl este bărbat, mama este femeie şi copiii noştri să fie lăsaţi în pace”
Premierul ungar Viktor Orban s-a opus de mai multe ori deciziilor UE de sancționare a Rusiei pentru invazia în Ucraina. Foto: Hepta - DPA Images / E. Parra. Pool

Aflat la Băile Tușnad, premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat că printre cele mai spinoase probleme cu care se confruntă Europa se numără criza demografică, criza spiritualităţii, a puterii Occidentului, dar şi o criză politică.

Ce a spus Viktor Orban la Băile Tușnad

Însă cea mai virulentă poziție vbizată de premierul maghiar vizează minoritățile sexuale: „tatăl este bărbat, mama este femeie şi copiii noştri să fie lăsaţi în pace”, inclusiv de „armata lui Soros”, a spus Viktor Orban la școala de vară de la Tușnad.

„Poziţia noastră este foarte simplă şi aici. Noi cerem, este o ofertă de toleranţă: nu vrem să le spunem cum să trăiască, le cerem doar ca să accepte că la noi tatăl este bărbat, mama este femeie şi copiii noştri să fie lăsaţi în pace. Şi asta să fie acceptat şi de armata lui Soros.

Ar fi foarte important să se înţeleagă în Occident că în Ungaria şi în această parte a lumii, acest lucru nu este o problemă ideologică, ci pur şi simplu este cea mai importantă problemă a vieţii. Niciodată această nebunie occidentală nu va avea majoritate în această parte a lumii. Pur şi simplu, maghiarii şi câteva alte popoare nu acceptă că sunt aceste chestii gender, transnaţional, transgender. (…) Vă rog, deci, să nu confundăm şi să nu ne lăsăm confundaţi cu război, cu crize energetice şi economice, fiindcă asta trage un paravan în faţa ochilor noştri şi în jurul problematicii transgender şi a migraţiei.

Dar, de fapt, punctul de cotitură al viitorului sunt aceste probleme: demografia, migraţia şi ideologia gender şi asta este miza luptei dintre stânga şi dreapta. Nu uitaţi, doamnelor şi domnilor, că viitorul nostru depinde de această problemă şi cum ne putem apăra”, a afirmat Viktor Orban.

Discurs anti-migrație

În discursul său, premierul de la Budapesta a mai spus, printre altele, că Ungaria va căuta aliaţi care împărtăşesc aceleaşi viziuni, considerând foarte important ca ţara să rămână în afara războiului.

Viktor Orban a subliniat că problema cea mai spinoasă continua să fie problema demografică.

“Sunt mai multe înmormântări decât naşteri. (…) A doua provocare este fenomenul migraţionist, care a împărţit Europa în două. Fenomenul migraţionist a împărţit în două Europa. Pur si simplu, Occidentul s-a destrămat, s-a împărţit în două. Într-o parte avem ţări, naţiuni, unde avem europeni şi non-europeni, care trăiesc laolaltă. Acele state nu mai sunt naţiuni, acolo sunt niste conglomerate de popoare. Nu mai putem vorbi, zic eu, de Occident, este vorba despre o structură post-occidentală şi, conform regulilor matematicii, o să se întâmple acea mare schimbare demografică. În acea parte a a continentului nostru (…), procentajul populaţiei non-europene va creşte peste 50%. Şi avem cealaltă parte a Europei, a Occidentului, Europa Centrală şi de Est, adică este vorba despre noi”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
22:35 - Mii de morți și răniți în Turcia și Siria după două cutremure de peste 7 grade. Vibrațiile s-au simțit până în Groenlanda / România, printre țările din UE care trimit salvatori în Turcia (VIDEO)
22:32 - Ce este recomandat să conțină rucsacul în caz de cutremur / Obiectele care ne-ar ajuta să supraviețuim pentru 3-5 zile
22:31 - Salvamontiştii, avertisment de vreme rea pe Ceahlău: „Fără drumeţii montane zilele acestea”
22:29 - Maia Sandu, după cutremurele din Turcia și Siria: „Tragedia prin care trec oamenii din regiunile afectate este de neimaginat” / Mesajul său pentru salvatorii trimiși de Republica Moldova (FOTO)
22:15 - Eugen Tomac, despre laudele liderului PSD pentru Boloș: Vrea să își impună punctul de vedere inclusiv în ceea ce privește nominalizările din PNL. Viitorii miniștri ai PNL nu discută cu Ciucă, ci direct cu Ciolacu (VIDEO)
21:56 - Frica zilei de mâine îi face pe români să fie mai chibzuiți. Lista de cumpărături s-a redus drastic în ultimele luni
21:52 - Erdogan a declarat șapte zile de doliu național în Turcia, după cutremurele de luni: „Drapelul nostru va fi coborât în bernă”
21:46 - Theo Rose a postat noi imagini cu burtica de gravidă pe rețelele de socializare. Artista abia așteaptă să devină mămică
21:45 - Incendiu de vegetație în Deltă, aproape de Sulina / 150 de hectare, afectate
21:30 - Eugen Tomac: Noi suntem în țara în care se prăbușesc podurile, se prăbușesc autostrăzile, fără cutremure. Niciun guvern nu și-a stabilit drept prioritate consolidarea clădirilor cu risc seismic (VIDEO)