Violențe gratuite: Polițiștii francezi atacă protestatarii care nu prezintă niciun pericol (VIDEO)

Violențe gratuite: Polițiștii francezi atacă protestatarii care nu prezintă niciun pericol (VIDEO)

Forţele de ordine din Franţa au început să îşi piardă răbdarea la protestele aproape zilnice din Hexagon. În mediul online au început astfel să apară din ce în ce mai multe imagini în care ofiţerii acţionează mult prea violent faţă de manifestanţi sau îi atacă gratuit pe aceştia, informează B1 TV.

O femeie este surpinsă când fugea dintr-o zonă în care poliţiştii tocmai folosiseră gaze lacrimogene în timpul unui protest împotriva reformei muncii ce a avut loc la Toulouse. Ea este însă blocată de un ofiţer care o apucă de gât şi o aruncă la pământ. După ce i se atrage atenţia să o lase în pace, el nu se interesează de starea ei şi pleacă mai departe nepăsător.

Violențe gratuite: Polițiștii francezi atacă protestatarii care nu prezintă niciun pericol

#DIRECT_ONE_oh0x55#

Astfel de evenimente neplăcute nu sunt singulare în Franţa, unde protestele şi grevele sunt din ce în ce mai dese după ce guvernul francez a adoptat o reformă ce permite angajatoriilor să aibe o mult mai mare libertate în ceea ce priveşte concedierea şi angajarea personalului.

Deşi până şi angajaţii din transporturi au intrat în grevă, iar Franţa se pregăteşte de găzduirea turneului european de fotbal, preşedintele Francois Hollande nu este dispus să renunţe la acest şir de legi controversate.

Sindicaliştii şi studenţii au anunţat că nu vor renunţa la aceste acţiuni de protest, până ce situaţia nu se va remedia, iar violenţe atât din partea ofiţerilor, cât şi a manifestanţilor sunt aşteptate să continue în următoarea perioadă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
11:01 - Irina Nicolae a transmis un mesaj dur, după ce nu a fost invitată la reuniunea trupei A.S.I.A.:„Mi se pare degradant și înjositor. Mi-am cumpărat eu un bilet online, să fiu în sală”
11:00 - Simona Halep, suspendată până la vară! Patrick Mouratoglou a dat-o de gol pe campioana României
10:59 - România va achiziționa tehnică de luptă mondernă din Coreea de Sud: obuzierele K9 și K239 Chunmoo, pe lista discuțiilor
10:51 - Reacția Poliției Române după ce agenții s-au plâns că noile uniforme sunt „de cea mai proasta calitate”. IGPR dă de înțeles că polițiștii nu știu să le poarte (FOTO)
10:29 - Prima Doamnă a Ucrainei împlinește 45 de ani. Ce mesaj i-a lăsat Volodimir Zelenski: „Mă faci mai puternic”
10:27 - Simona Pătruleasa, despre cea mai mare provocare din viața ei: „Medicii îmi spuneau că este imposibil”. Ce sacrificii a făcut vedeta în urmă cu 12 ani pentru a deveni mamă
10:19 - Cutremur de 7,8 grade în Turcia, resimțit şi în Siria, Liban şi Cipru: Sute de morți, mii de răniți. Seismul a fost urmat de 42 de replici / Turcia cere ajutor internațional. România trimite salvatori (VIDEO)
10:14 - Urmărire ca în filme: Un traficant ucrainean a încercat să scape cu un Audi Q7 plin cu țigări. După cinci focuri de armă în pneuri, a tras pe dreapta și s-a predat vameșilor români (FOTO)
10:10 - Austria începe limitarea vitezei pe autostrada la 100 de km/h pentru a favoriza mașinile electrice
10:00 - Anthony Delon a ajuns la Oradea: „E puţin frig aici”. Fiul celebrului actor va juca alături de Mickey Rourke (VIDEO)