Virusul Ebola s-a reactivat la o infirmieră britanică. Aceasta se află în stare gravă

Virusul Ebola s-a reactivat la o infirmieră britanică. Aceasta se află în stare gravă
Foto: travelandtourworld.com

Virusul Ebola s-a reactivat la o infirmieră britanica. Aceasta s-a infestat cu temutul virus în luna ianuarie, după ce a avut o misiune în Sierra Leone și după care, fusese declarată vindecată.

Femeia de 39 de ani a fost internată la spitalul londonez Royal Free, relatează France Presse, citată de agerpres.

Potrivit medicilor, pacienta se află într-o unitate izolată, ea fiind transportată cu un avion militar de la Spitalul Queen Elizabeth din Glasgow, la Royal Free, în Londra.

Pauline Cafferkey a fost diagnosticată pozitiv cu Ebola la sfârșitul lunii decembrie 2014. După ce a primit un tratament experimental antiviral, și i s-a administrat plasmă de la o persoană care a supraviețuit virusului Ebola, ea a fost declarată sănătoasă la 24 ianuarie 2015.

Responsabilii medicali au declarat că țin sub supraveghere persoanele care au fost în contact apropiat cu Pauline, dar aceștia au zis ca riscul de transmitere a virusului este foarte mic.

„Aceasta este doar al doilea caz de reactivare a Ebola, primul fiind un supraviețuitor al cărui ochi a trecut de la albastru la verde din cauza unei infecții persistente”, a declarat Ben Neuman de la Universitatea Reading.

„Virusul Ebola poate persista uneori timp de câteva luni în anumite țesuturi la persoanele care au supraviețuit. Riscul de transmitere de către aceste persoane pare a fi foarte scăzut, dar cu atât de mulți supraviețuitori în Africa de Vest, există riscul să apară noi focare. De aceea, autoritățile trebuie să rămână foarte vigilente”, a transmis John Edmunds, de la London School of Hygiene and Tropical Medicine.

Virusul Ebola poate fi transmis numai prin contact direct cu sângele sau alte lichide biologice ale unei persoane infectate.

Urmăriți B1TV.ro și pe