Vlad Filat, în stare gravă: Fostul premier al Moldovei, aflat în închisoare, a intrat de mai multe zile în greva foamei (FOTO)

Vlad Filat, în stare gravă: Fostul premier al Moldovei, aflat în închisoare, a intrat de mai multe zile în greva foamei (FOTO)

Vlad Filat, fostul premier al Moldovei, este bolnav, în stare gravă. Totul, după ce în urmă cu 17 zile a intrat în greva foamei în închisoare, scrie unimedia.md. Acesta a leşinat în incinta Judecătoriei Buiucani, unde avea loc o şedinţă în dosarul său.

Vlad Filat a primit asistenţă medicală de la un echipaj al serviciului de urgenţă, revenindu-şi după câteva minute.

Fostul premier moldovean a ieşit din sala de judecată ajutat de agenţi de poliţie.

Deputatul Parlamentului moldovean, Vadim Pistrinciuk, a declarat că, în ciuda faptului că deputaţii au dreptul să viziteze penitenciarele, acestora li s-a interzis să meargă la Filat.

Aleșii au declarat că l-au vazut pe fostul premier la tribunal și că a slăbit foarte mult.

Avocatul fostului premier a declarat că instanța încalcă sistematic drepturile lui Vlad Filat, el neavând alt mijloc de luptă împotriva ilegalităţilor decât să facă greva foamei.

Vlad Filat, lider al Partidului Liberal Democrat, a fost reţinut la 15 octombrie de către ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie după ce, la solicitarea procurorului general, parlamentul i-a ridicat imunitatea parlamentară.

Vlad Filat este cercetat penal pentru corupţie şi implicare directă în fraudele din sistemul bancar al Republicii Moldova, riscând până la 15 ani de închisoare.

Urmăriți B1TV.ro și pe