Vlad Voiculescu se arată deranjat de articolele critice la adresa sa distribuite pe Facebook, făcându-se că uită zecile de materiale sponsorizate pe Facebook de Alianţa USR-PLUS

Vlad Voiculescu se arată deranjat de articolele critice la adresa sa distribuite pe Facebook, făcându-se că uită zecile de materiale sponsorizate pe Facebook de Alianţa USR-PLUS
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Faptul că şeful corpului de control al unui premiercritică activitatea unui ministru din acel Guvern şi îi pune la îndoială ascensiunea, va reprezenta oricând o ştire de interes în orice democraţie. Aşadar, faptul că B1.ro a făcut o ştire din faptul că Valentin Mircea, şeful Corpului de control din Guvernul Cioloş, a distribuit pe Facebook un text în care ridică mai multe semne de întrebare legate de cariera şi studiile lui Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătăţii în acelaşi Guvern Cioloş, este un lucru mai mult decât firesc.

Acum, la finalul campaniei electorale, Vlad Voiculescu a ţinut să critice B1.ro pentru faptul că a scris despre acest lucru şi pentru faptul că ştirea a fost distribuită şi sponsorizată pe contul de Facebook al redacţiei. Făcându-se că nu ştie cum funcţionază regulile pe reţelele de socializare, lucru cel puţin ciudat având în vedere că, în general, ascensiunea mediatică a liderilor USR-PLUS e legată de reţelele de socializare, Vlad Voiculescu se întreabă retoric cine s-ar afla în spatele acestui demers.

Îi reamintim în acest context zecile de materiale sponsorizate pe Facebook de Alianţa USR-PLUS (majoritatea reprezentând publicitate negativă), care îl sprijină pe Vlad Voiculescu, în materiale agresive de campanie, majoritatea dintre ele critice la adresa PNL sau a premierului Ludovic Ordan. Mai mult, USR-PLUS a distribuit o mulţime de astfel de materiale electorale şi în presa centrală, dovada fiind articolele marcate ca publicitate electorală în mai multe publicaţii.

În loc să clarifice toate semnele de întrebare apărute în ultima vreme în legătură cu cariera sa, Vlad Voiculescu alege interesat să treacă sub tăcere aceste aspecte şi să pară supărat pe redacţiile care au distribuit aceste informaţii. Nu este nici pe dearte cel mai corect mod de a reacţiona în relaţia cu presa liberă din partea unuia dintre liderii principali ai Alianţei USR-PLUS. Dar, deja acest lucru ar trebui să fie mai mult problema internă a Alianţei, nefiind un subiect care să necesite o dezbatere amplă în media independentă.

Ataşăm aici o mică parte din sponsorizările pe Facebook din această campanie electorală plătite de USR-PLUS şi Vlad Voiculescu pentru a-i reaminti, dacă se face acum că a uitat, care sunt regulile de funcţionare a reţelelor de socializare şi, de ce nu, a democraţiei în general.