Vladimir Putin, baie într-o piscină cu apă rece ca gheața, de Bobotează (VIDEO)

Vladimir Putin, baie într-o piscină cu apă rece ca gheața, de Bobotează (VIDEO)
Sursa Foto: Twitter/ Ruptly

Vladimir Putin a sărbătorit Boboteaza pe rit vechi cu o baie înghețată. Liderul de la Kremlin, îmbrăcat doar într-o pereche de pantaloni scurți debaie de culoare albastră, s-a scufundat, marți, într-o piscinăcu apa înghețată din Moscova, la o temperatură de aproximtiv -20 de grade, potrivit cnn.com.

Președintele rus, în vârstă de 68 de ani, a intrat într-un bazin în formă de cruce, în fața căruia se afla o cruce translucidă ce pare sculptată în gheață. Putin s-a scufundat de trei ori în apă, făcând de fiecare dată semnul crucii.

Vladimir Putin, scufundat într-o piscină înghețată, de Bobotează

Kremlinul a precizat că această scufundare în apa înghețată marchează „una dintre cele mai importante sărbători creștine – botezul lui Cristos”.

Tradiția spune că baia înghețată este o cură desănătate, întărește sistemul imunitar și spală păcatele.

Vladimir Putin a făcut o tradiție din a se dezbrăca pe ger

Nu este prima dată când Putin se dezbracă în public în timpul iernii. În 2018, el s-a scăldat în apele înghețate ale lacului Seliger. De asemenea, a fost fotografiattopless în 2017, în timp ce pescuiacu pieptul gol, dar și în timp ce călărea într-o vacanță în 2009.

Putin a crescut în timpul stăpâniriicomuniste, unde ceremoniile religioaseerau ascunse. În calitate de președinte, el a devenit un participant frecvent la ceremoniile ortodoxe ruse și a dat bisericii o voce importantăîn societate.

Baia înghețată a avut locîn contextul în care specialiștii rușiintensifică eforturile de vaccinare, pentru a pune sub pandemiade coronavirus, și la câteva zile după ce rivalul său politic Alexei Navalny a fost arestat la întoarcerea sa la Moscova.

Urmăriți B1TV.ro și pe