Vladimir Putin i-a spus lui Emmanuel Macron că Occidentul ar putea să pună presiune pe Kiev pentru a opri „atrocitățile” din Ucraina

Vladimir Putin i-a spus lui Emmanuel Macron că Occidentul ar putea să pună presiune pe Kiev pentru a opri „atrocitățile” din Ucraina
Foto: Hepta.ro / Sputnik / Grigory Sysoev

Președintele rus Vladimir Putin a discutat marți la telefon cu omologul său francez, Emmanuel Macron, și a îndemnat Occidentul să pună presiune pe autoritățile de la Kiev pentru a opri „atrocitățile” din Ucraina, spun agențiile ruse de presă, potrivit Reuters.

Kremlinul, după discuția dintre Vladimir Putin și Emmanuel Macron: „Occidentul ar putea să contribuie la încetarea acestor atrocități”

Liderul rus i-a transmis omologului francez că Occidentul ar putea să contribuie la oprirea „crimelor de război” și „bombardamentelor masive din orașele și așezările din Donbas”, care au provocat victime în rândul populației civile.

Federația Rusă neagă că trupele sale ar fi comis crime de război în Ucraina și a pus moartea civililor pe seama a ceea ce numește naționaliști și „neo-naziști”, o acuzație respinsă de Kiev și de Occident.

„Occidentul ar putea să contribuie la încetarea acestor atrocități prin exercitarea unei influențe adecvate asupra autorităților de la Kiev și prin oprirea livrărilor de arme către Ucraina”, a declarat Kremlinul, citat de agenția de presă RIA.

Totodată, Vladimir Putin i-a spus lui Emmanuel Macron că Moscova este în continuare gata de dialog cu Ucraina.

Datele ONU arată că în Ucraina au murit peste 3.000 de civili de la începutul invaziei lansate de Federația Rusă în 24 februarie, invazie despre care Moscova susține că ar fi „o operațiune militară specială” pentru a dezarma și „denazifica” statul invadat. Poziția părții ruse a fost denunțată de Kiev și de Occident drept un simplu pretext pentru un război ilegal, nejustificat și neprovocat.

Urmăriți B1TV.ro și pe