”Ce sunt eu, general de operetă?”. Putin spune că nu-l deranjează că n-a fost invitat la ceremonia ce marchează 75 de ani de la Debarcarea din Normandia

''Ce sunt eu, general de operetă?''. Putin spune că nu-l deranjează că n-a fost invitat la ceremonia ce marchează 75 de ani de la Debarcarea din Normandia
Sursă foto: Hepta.ro

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că nu are ”absolut nicio problemă” cu faptul că nu a fost invitat la ceremonia ce marchează 75 de ani de la Debarcarea din Normandia și că, oricum, nici Rusia nu „mai invită pe toată lumea” la ceremoniile sale.

„De ce ar trebui să mă invite în continuare peste tot? Ce sunt eu, un general de operetă? Am destule lucruri de făcut aici, nu este absolut nicio problemă”, a declarat Vladimir Putin, citat de AFP.

La ceremonie au fost invitați președintele american Donald Trump, premierul britanic Theresa May sau cancelarul german Angela Merkel.

De altfel, în acest context, Rusia a ieşit public un mesaj provocator în cere să nu se „exagereze” importanţa acestui eveniment pentru înfrângerea Germaniei naziste şi astfel să se „micşoreze” eforturile depuse de Uniunea Sovietică.

”Aportul Aliaţilor în înfrângerea celui de-al Treilea Reich este clar. Însă nu trebuie exagerat şi să se micşoreze prin asta semnificaţia eforturilor titanice ale Uniunii Sovietice, fără care această victorie pur şi simplu nu ar exista”, a declarat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova.