Vladimir Putin: Suntem din nou amenințați cu tancuri germane, la bordul cărora se află cruci, în mâinile ultimilor descendenți ai lui Hitler, în mâinile lui Bandera

Vladimir Putin: Suntem din nou amenințați cu tancuri germane, la bordul cărora se află cruci, în mâinile ultimilor descendenți ai lui Hitler, în mâinile lui Bandera
Foto: Hepta.ro / Sputnik / Ramil Sitdikov

Președintele rus Vladimir Putin susține că Moscova nu va trimite tancuri rusești la frontierele statelor occidentale, dar are cu ce să răspundă amenințărilor, nu numai cu vehicule blindate, transmite Libertatea.

Vladimir Putin reia teza unei presupuse „amenințări naziste” cu care s-ar confrunta Rusia

Liderul rus a participat la un concert de gală care a fost organizat pentru a marca împlinirea a 80 de ani de la victoria din bătălia de la Stalingrad.

„Cei care atrag țările europene, inclusiv Germania, într-un nou război cu Rusia și cu atât mai iresponsabil declară acest lucru drept un fapt împlinit, cei care se așteaptă să câștige o victorie asupra Rusiei pe câmpul de luptă se pare că nu înțeleg că un război modern cu Rusia va fi complet diferit pentru ei. Nu ne trimitem tancurile la granițele lor, dar avem ceva ca răspuns, iar utilizarea vehiculelor blindate nu va pune capăt problemei”, a declarat Vladimir Putin, citat de TASS.

El susține că țara sa este încrezătoare că va învinge.

„Continuitatea generațiilor, valorilor, tradițiilor, toate acestea sunt ceea ce distinge Rusia, ne face puternici și încrezători în noi înșine, în dreptatea noastră și în victoria noastră”, a adăugat președintele Rusiei.

„Pentru cei care ne amenință, aparent, adevărul simplu este de neînțeles: toți oamenii noștri, cu toții am crescut și am absorbit tradițiile poporului nostru cu lapte matern. Generația de învingători care ne-a creat țara cu munca, transpirația și sângele lor și ne-a predat-o ca moștenire”, a continuat Vladimir Putin.

Putin a invocat și cele mai recente ajutoare anunțate de Occident pentru Ucraina, context în care a reluat o parte din retorica prin care a încercat să justifice invadarea Ucrainei.

„Incredibil, dar adevărat: suntem din nou amenințați cu tancuri germane, Leopard, la bordul cărora se află cruci și vor lupta din nou cu Rusia pe pământul Ucrainei, în mâinile ultimilor descendenți ai lui Hitler, în mâinile lui Bandera (Stepan Bandera, lider politic ucrainean de orientare fascistă, n.r.). Din păcate, vedem că ideologia nazismului, deja în forma sa modernă, manifestarea sa modernă, creează din nou amenințări directe la adresa securității țării noastre”, a mai spus Vladimir Putin.

Rusia descria campania sa militară din Ucraina drept o „operațiune militară specială” pentru a dezarma și a „denazifica” statul invadat, însă atât Kievul, cât și Occidentul au respins poziția drept un pretext absurd pentru un război de agresiune complet nejustificat. De altfel, declarațiile părții ruse despre presupusa luptă împotriva nazismului a și adus-o într-o dispută cu Statul Israel, în primăvara anului 2022.

Urmăriți B1TV.ro și pe