Volodimir Zelenski a discutat cu Maia Sandu, înainte de reuniunea Consiliului European. Ce au convenit președinții

Volodimir Zelenski a discutat cu Maia Sandu, înainte de reuniunea Consiliului European. Ce au convenit președinții
Foto: Hepta/Sputnik / Stringer.

Volodimir Zelenski a avut o convorbire telefonică cu Maia Sandu. Cei doi șefi de stat au discutat despre integrarea europeană și despre reuniunea Consiliului European ce va avea loc în perioada 23-24 iunie.

Ucraina și R.Moldova, la un pas mai aproape de UE

„Am avut o discuție telefonică bună cu președintele ucrainean Zelenski înainte de importanta întâlnire a Consiliului European. Am discutat despre recomandarea Comisiei Europene privind acordarea statutului de țară candidată pentru Moldova și Ucraina. Ne angajăm să ne consolidăm cooperarea în ceea ce privește integrarea noastră europeană”, a scris președinta Republicii Modova pe Twitter.

Zelenski, în așteptarea deciziei istorice

Președintele Ucrainean a lăsat și el un mesaj pe Twitter, în care s-a referit la discuția cu Maia Sandu. Membrii Consiliului European se reunesc joi, 23 iunie și vineri, 24 iunie, la Bruxelles. Cererile de aderare la UE ale Republicii Moldova, Ucrainei și Georgiei vor fi abordate în cadrul reunirii.

„Am avut o discuție cu președinta Republicii Moldovei, Maia Sandu, despre reuniunea Consiliului European de mâine. Așteptăm cu nerăbdare decizia UE privind acordarea statutului de candidat statelor noastre. S-a convenit asupra asistenței reciproce pe calea către Uniunea Europeană”, a scris Volodimir Zelesnki, pe Twitter.

Urmăriți B1TV.ro și pe