Volodimir Zelenski a transmis lansarea unei platforme online pentru strângere de fonduri: „Cu un singur click, puteţi dona fonduri pentru a sprijini Ucraina”

Volodimir Zelenski a transmis lansarea unei platforme online pentru strângere de fonduri: „Cu un singur click, puteţi dona fonduri pentru a sprijini Ucraina”
Volodimir Zelenski a transmis lansarea unei platforme online pentru strângere de fonduri: „Cu un singur click, puteţi dona fonduri pentru a sprijini Ucraina”. Foto: captura video.

Joi, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis lansarea unei platforme online de finanţare participativă, cu scopul de a sprijini Ucraina în războiul provocat de Vladimir Putin şi totodată, pentru a reconstrui infrastructura ţării sale, informează AFP.

Volodimir Zelenski a lansat o platformă online pentru strângere de fonduri

„Cu un singur click, puteţi dona fonduri pentru a-i sprijini pe apărătorii noştri, pentru a ne salva civilii şi a reconstrui Ucraina”, a transmis Volodimir Zelenski în limba engleză, într-o înregistrare video postată pe Twitter.

United24 este platforma unde „toate fondurile vor fi transferate băncii naţionale a Ucrainei şi atribuite ministerelor vizate”, a declarat preşedintele.

Șeful statului ucrainean a promis că vor fi publicate „o dată la 24 de ore” rapoarte în ceea ce privește distribuţia banilor primiţi din donaţii.

Fondurile vor fi alocate pentru reconstruirea infrastructurii Ucrainei

„Doar împreună avem posibilitatea de a opri războiul şi de a reconstrui ce a distrus Rusia”, a mai adăugat președintele ucrainean.

Potrivit AFP, de la începutul invaziei în Ucraina, Volodimir Zelenski foloseşte frecvent internetul şi reţelele sociale cu scopul de a mobiliza şi de a atrage atenţia asupra ţării sale.

De asemenea, platforma va fi găzduită pe site-ul u24.gov.ua, care transmite că fondurile vor fi alocate pentru „apărare şi deminare”, „asistenţă medicală” şi „reconstrucţia Ucrainei”.

Urmăriți B1TV.ro și pe